Skip to main content.
02/09/2009

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 20.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α

Η υπόθεση της πρόσκαιρης (1-36 μήνες) απασχόλησης 20.000 ανέργων στους Δήμους δείχνει με το πιο ανάγλυφο τρόπο το μέγεθος της πολιτικής και ηθικής κρίσης στην χώρα μας.

Η προτεινόμενη τροπολογία που συζητείται στη βουλή για την χρηματοδότηση από κεντρικούς πόρους της Αυτοδιοίκησης του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η τελευταία πράξη σε μια πολύμηνη συζήτηση όπου χιλιάδες άνεργοι γίνονται αντικείμενο παζαριού και ακραίων ρουσφετολογικών αντιλήψεων μεταξύ παραγόντων της κυβερνητικής παράταξης με την συνενοχή και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Εμείς διαφωνήσαμε από την αρχή στο πρόγραμμα αυτό για τρεις βασικούς λόγους:

1.    Τις εργασιακές σχέσεις.  Δημιουργείται μια νέα γενιά συμβασιούχων που μετά από 3 χρόνια θα βρεθούν στο δρόμο χωρίς καμία εξασφάλιση.  Είμαστε σταθερά υπέρ των μόνιμων σχέσεων εργασίας που κατοχυρώνουν τους εργαζόμενους και ενισχύουν την καλή λειτουργία των Ο.Τ.Α.

2.    Την οικονομική επιβάρυνση των Δήμων.  Σε 75% ανέρχεται το κόστος για την Αυτοδιοίκηση και 25% για τον Ο.Α.Ε.Δ παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις.  Είναι προφανές ότι καλούμαστε , σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση να καλύψουμε τις επιλογές της κυβέρνησης .

3.    Η πρόσληψη των εργαζομένων, χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο από τον Ο.Α.Ε.Δ εξυπηρετεί τις πελατειακές ανάγκες κυβερνητικών παραγόντων.

Είναι παρήγορο το γεγονός ότι έστω και την τελευταία στιγμή αυτοδιοικητικοί που πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση υιοθέτησαν μέρος των διαφωνιών μας και κράτησαν αρνητική θέση στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ συσπειρώνοντας το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Θεωρούμε απαράδεκτη, πολιτικά και ηθικά, την ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας που παρακρατεί, ακόμη μια φορά, θεσμοθετημένους πόρους από όλους τους Ο.Τ.Α, ανεξάρτητα αν συμμετέχουν ή όχι στο πρόγραμμα.

Αυτό στρέφεται εναντίον της Αυτοδιοίκησης, συναντά την αντίδραση των Δήμων και πρέπει να απορριφθεί από τη Βουλή.

ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔ. Μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΚΕ

ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ Δήμαρχος Ελευσίνας

ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Δήμαρχος Ν. Σμύρνης

ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΕΤΡΟΣ Δήμαρχος Καλυβίων Θορικού

ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Δήμαρχος Αγ. Ιωαν. Ρέντη

ΚΛΑΠΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ Δήμαρχος Πρέβεζας

ΚΟΝΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας

ΦΩΚΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Δήμαρχος Λυκόβρυσης

ΤΖΟΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ Δήμαρχος Καισαριανής

ΚΟΥΝΕΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Δήμαρχος Αγ. Νικολάου Λασιθίου