Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
02/09/2009

Δηλώσεις του Προέδρου του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα, μετά την επίσκεψη του στον Ο.Α.Ε.Δ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τα μέλη του τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, Λία Φράγκου, Δέσποινα Σπανού και Μπάρκου Μπασιούκα, επισκέφθηκαν σήμερα τον ΟΑΕΔ.

Μετά την συνάντησή του με τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Βερναδάκη και τους εργαζόμενους έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:

ΑΛ . ΤΣΙΠΡΑΣ: Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε σήμερα για τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας που είναι η ανεργία, ιδίως η ανεργία των νέων και των γυναικών, που είναι η ετερεοαπασχόληση και η υποαπασχόληση.

Διότι το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τόπος δεν είναι το αν αύριο ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει εκλογές ή αν αυτές θα προκληθούν από τη στάση του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτη. Το πραγματικό δίλλημα είναι αν θα συνεχίσουμε να έχουμε μια κοινωνία με χιλιάδες νέους ανθρώπους άνεργους, όμηρους ενός πελατειακού συστήματος ή αν θα υπάρξει μία ασπίδα αλληλεγγύης με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασία. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι πότε θα γίνουν εκλογές αλλά το τι θα γίνει μετά από αυτές τις εκλογές. Θα έχουμε μία από τα ίδια; Με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή συγκυβέρνηση των δύο ή θα έχουμε μία διέξοδο για την κοινωνία.

Η Αριστερά είναι παρούσα. Η ριζοσπαστική Αριστερά ενωμένη είναι παρούσα για να δώσει διέξοδο και λύση στην ελληνική κοινωνία, για να δώσει διέξοδο μέσα από ένα πρόγραμμα το οποίο δίνει λύσεις. Δίνει λύσεις σε μια κατεύθυνση δημιουργία ασπίδας κοινωνικής αλληλεγγύης. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να δώσουμε ελπίδα στην ελληνική κοινωνία.

ΒΕΡΝΑΔΑΚΗΣ (ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΑΕΔ):  Μιλήσαμε με τον πρόεδρο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για την έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσουμε αυτήν την περίοδο, την περίοδο της οικονομικής κρίσης, προκειμένου οι δράσεις μας να αποτελέσουν ανάχωμα στην αύξηση της ανεργίας.

-    Κατηγορείται από πολλούς ο ΟΑΕΔ για το γεγονός ότι σε προεκλογικές περιόδους όπως αυτή που διανύουμε χρησιμοποιείται ως «μηχανισμός βολέματος» ημετέρων.

Αυτό που πρέπει να απαντήσω είναι ότι ο Οργανισμός έχει μια συνεχή δράση ανεξαρτήτως χρονικών περιόδων. Έχει μια συνεχή λειτουργία που έχει ως στόχευση την μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης. Τα υπόλοιπα που κατά καιρούς λέγονται εξυπηρετούν σκοπιμότητες των ημερών.

To Γραφείο Τύπου