Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/09/2009

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με τον Πρεσβευτή της Παλαιστίνης

Με τον Πρεσβευτή της Παλαιστίνης Σαμίρ Αμπου Γκαζάλε συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΝ από την υπεύθυνη του τμήματος  Διεθνών Σχέσεων Ρένα Δούρου και τον υπεύθυνο του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής Πάνο Τριγάζη.

Στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε στην Παλαιστινιακή Πρεσβεία, έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Παλαιστινιακό και γενικότερα στη Μέση Ανατολή. Επίσης, συζητήθηκαν ιδέες για την ανάπτυξη του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό.

Ο κ. Γκαζάλε ενημέρωσε και για τα αποτελέσματα του πρόσφατου συνεδρίου της Φατάχ και της συνόδου του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ επανέλαβε στον Παλαιστίνιο Πρεσβευτή την σταθερή θέση του κόμματος και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς υπέρ του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την  Ανατ. Ιερουσαλήμ. Αναφέρθηκε, επίσης, στην άμεση ανάγκη άρσης του απάνθρωπου αποκλεισμού της Γάζας και εγκατάλειψης των νέων εποικισμών που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου. Ακόμα, τάχθηκε υπέρ της εθνικής ενότητας των Παλαιστινίων.

Τέλος, συνεχάρη τον κ.Γκαζάλε για την επανεκλογή του στο Επαναστατικό Συμβούλιο της Φατάχ.

To Γραφείο Τύπου