Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
02/09/2009

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη συνάντηση του κ. Κ. Καραμανλή με τον κ. Γ. Προβόπουλο

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη συνάντηση του κ. Κ. Καραμανλή με τον κ. Γ. Προβόπουλο, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η συνάντηση του κ. Κ. Καραμανλή με τον κ. Γ. Προβόπουλο, είχε ως αποτέλεσμα μια «τρύπα στο νερό».

Από τη μια η ακραία νεοφιλελεύθερη μονεταριστική πολιτική του συστήματος των Ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών, την οποία αντιπροσωπεύει ο κ. Γ. Προβόπουλος και από την άλλη, η επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζει την αχαλίνωτη τραπεζική κερδοσκοπία, διαλύουν την ελληνική οικονομία και εξουθενώνουν την ελληνική κοινωνία.

Αυτή την ώρα είναι αδιανόητο η ΕΚΤ να δανείζει τις εμπορικές τράπεζες με επιτόκιο 1% και με εγγύηση τα ομόλογα του δημοσίου, τα οποία προνομιακά αγοράζουν με επιτόκιο συχνά άνω του 5%. Η ληστεία αυτή, με τη συναίνεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πρέπει τώρα να σταματήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί η ΕΚΤ να δανείζει απʼ ευθείας το δημόσιο με το επιτόκιο της παρέμβασής της (1%), πράγμα που θα συνιστούσε μια ανάσα για την ελληνική οικονομία.

Αυτή την ώρα, επίσης, οι Τράπεζες ή θα περάσουν υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο ή θα γονατίσουν την ελληνική οικονομία και τους πολίτες. Τρίτη λύση δεν υπάρχει!

To Γραφείο Τύπου