Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/09/2009

Σχετικά με τη δικαστική προσφυγή της διοίκησης της ΕΡΤ κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ και του ΟΜΕΔ

Σχετικά με τη δικαστική προσφυγή της διοίκησης της ΕΡΤ κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ και του ΟΜΕΔ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η διοίκηση της ΕΡΤ παίρνοντας την αντεργατική σκυτάλη από τους τραπεζίτες και τον ΣΕΒ με τη σημερινή δικαστική της προσφυγή κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ και του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) προσπαθεί να ακυρώσει το συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Είναι πολιτικά απαράδεκτο να πρωτοστατούν στην επίθεση ενάντια στο θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ο κ. Παναγόπουλος της ΕΡΤ και ο κ. Αράπογλου της Εθνικής Τράπεζας οι οποίοι έχουν διοριστεί στις θέσεις τους από την κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί ή να κάνουν τα στραβά μάτια ή «να νίπτουν τας χείρας τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να σταματήσει τις αντεργατικές πρακτικές της διοίκησης της ΕΡΤ, διαφορετικά να αναλάβει αυτή ολόκληρη την πολιτική ευθύνη για το αντεργατικό της ντελίριο.

To Γραφείο Τύπου