Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/09/2009

Επίσκεψη του Προέδρου του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα, στον Σύνδεσμο Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού και περιοδεία στο στρατόπεδο Σακέτα-

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, Βαγγέλη Αποστόλου, το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Πάνο Τριγάζη, τα μέλη της Διαθεματικής Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη και Γιώργος Μπούτρης και το μέλος του Τμήματος Οικολογίας του ΣΥΝ Μπάμπης Μπιλίνης, επισκέφτηκαν σήμερα το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και στη συνέχεια πραγματοποίησαν περιοδεία στο στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ.

Ακολούθησαν δηλώσεις:

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝ

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους δημάρχους αυτής της σπουδαίας διαδημοτικής πρωτοβουλίας, που 15 Δήμοι συνέστησαν, προκειμένου να σώσουν τον Υμηττό.

Οι περιαστικοί δασικοί όγκοι, το περιαστικό πράσινο, το φυσικό περιβάλλον που έχει απομείνει στην Αττική, είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε για να προστατεύσουμε. Να προστατεύσουμε από λογής επιχειρηματικά συμφέροντα και από μια αναπτυξιολάγνα πολιτική που εφήρμοσε η προηγούμενη και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

Είναι ώριμο οι ενεργοί πολίτες να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Είναι ώριμο να διεκδικήσουμε μια άλλη περιβαλλοντική πολιτική, πέρα και έξω και πάνω από τα κέρδη των λίγων. Είναι πολύ σημαντικό αυτή η πρωτοβουλία να συνεχιστεί και να ενισχυθεί. Και είναι πολύ σημαντικό και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση τα ζητήματα του περιβάλλοντος να μην καταχωθούν σε δεύτερη και τρίτη σειρά. Να είναι στην πρώτη προτεραιότητα, διότι οι θέσεις και οι προτάσεις των πολιτικών κομμάτων για το φυσικό περιβάλλον είναι ένα σημαντικό κριτήριο για την ψήφο των ενεργών και σκεπτόμενων πολιτών. 

Για την εκλογική ετοιμότητα του ΣΥΝ

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα και το οικονομικό κατεστημένο εξώθησαν τον Πρωθυπουργό σε πρόωρες κάλπες, προκειμένου να αναζητηθεί νωπή εντολή αυτοδυναμίας ή και  μεγάλου συνασπισμού, ώστε να περάσουν νέα πιο επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα.

Το σύνθημά τους είναι ένα: «Συντρίψατε το ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μας βγουν τα κουκιά». Δεν θα τους περάσει όμως, λογαριάζουν δίχως τον ξενοδόχο.  Οι προοδευτικοί πολίτες δεν θα τους κάνουν τη χάρη. Η κοινωνία  έχει ανάγκη από την ισχυρή παρουσία της σύγχρονης ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς.

To Γραφείο Τύπου