Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/09/2009

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων

Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων και να αναδείξουμε ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα. Την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κτηνοτρόφων βρίσκονται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης, καθώς πουλάνε σε τιμές δεκαετίας '90, ενώ οι καταναλωτές ψωνίζουν σε τιμές 2009, ίσως και 2015, τα καρτέλ του γάλακτος και του κρέατος και οι εταιρείες τροφίμων παρουσιάζουν σημαντικά κέρδη, προκλητικά για την ελληνική κοινωνία.

Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική βούληση, ούτε από τη σημερινή κυβέρνηση, ούτε από τις προηγούμενες υπήρξε, προκειμένου αυτές οι τεράστιες κοινωνικές αντιθέσεις να αμβλυνθούν.

Είναι φανερό ότι αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές και τομές για την αναζωογόνηση της υπαίθρου και την στήριξη της αγροτοκτηνοτροφικής οικονομίας, σε λίγα χρόνια θα εισάγουμε μονάχα προϊόντα. Το κυριότερο όμως, σε λίγα χρόνια θα ερημώσει η ελληνική ύπαιθρος.

Είναι απαραίτητο να σχεδιάσουμε σε εθνική κλίμακα μια πολιτική ανασυγκρότησης της αγροτοκτηνοτροφικής οικονομίας και αναζωογόνησης της υπαίθρου. Και αυτό για εμάς είναι εθνικό θέμα. Ένα πολύ σημαντικό εθνικό θέμα.

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα παρέμβει και σε αυτή την εκλογική μάχη, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα κοινωνικών ομάδων, που βρίσκονται εκτός πλαισίου. Στόχος μας είναι να επιβάλλουμε μια πολιτική ατζέντα διεξόδου από την κρίση.

Έτσι όπως διεξάγεται μέχρι τα τώρα ο προεκλογικός αγώνας, είναι φανερό ότι στόχος τους είναι να έχουμε δυο μονομάχους, μια ατζέντα σχεδόν όμοια, χωρίς πολύ μεγάλες διαφοροποιήσεις στα κεντρικά ζητήματα, τα κοινωνικά και τα οικονομικά και το δίλημμα που θα τεθεί στους πολίτες είναι με ποιον από τους δυο θα εφαρμοστεί η ίδια πολιτική.

 Η κοινωνία όμως χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι κυβερνητική εναλλαγή. Οι πολίτες θέλουν να δουν σημαντικές τομές και μεταρρυθμίσεις, που θα αλλάξουν τη ζωή τους, που θα τους δώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θέλουν να δουν ποιος από τους δυο θα κυβερνήσει, συνεχίζοντας η ζωή τους να είναι ίδια, συνεχίζοντας η κοινωνία να βουλιάζει στα αδιέξοδα που έχουν προκαλέσει οι σημερινές πολιτικές.

Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, από ότι καταλαβαίνετε όλοι σας από τις τελευταίες εξελίξεις, θα είναι παρών για να επιβάλλει αυτή την πολιτική ατζέντα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής προστασίας. Θα είναι παρών, ενωμένος, παρά τις δυσκολίες του. Και για να θυμηθώ μια καλή ελληνική παροιμία που λέει «κάθε εμπόδιο για καλό».

Πολύ σύντομα θα τα ξεπεράσουμε όλα και θα το δείτε. Τα πολιτικά έχουν σημασία. Τα τεχνικά θα τα ξεπεράσουμε.

To Γραφείο Τύπου