Skip to main content.
10/09/2009

ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ || άρθρο του Δημήτρη Μπίρμπα στην ΑΥΓΗ

Οι εκλογές αποτελούν πάντα μια πηγή διλημμάτων για την κοινωνία και τους πολίτες. Διλημμάτων σημαντικών και ασήμαντων, ανάλογα από την σκοπιά που κανένας τα βλέπει, τον βαθμό εμπλοκής του, την ταύτιση ή την απόσταση του από ιδεολογίες, πολιτικές και πρόσωπα.

Ποια είναι τα διλήμματα που καλείται να απαντήσει η καθʼ ημάς Αριστερά, το ρεύμα της ανανεωτικής Αριστεράς εντός του ΣΥΝ.

Κατ΄ αρχήν της αποτροπής αυτοδυναμίας, που θα τροφοδοτήσει τις γνωστές αλαζονικές συμπεριφορές και την συνέχεια - ελαφρώς τροποποιημένων στην καλύτερη, αν και σχεδόν αδύνατον - των ίδιων συνταγών. Αντικοινωνικές οικονομικές επιλογές και πολιτικές, εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών, αδιαφανή πελατειακή διαχείριση του κράτους. Συνταγές που απαιτούν μετεκλογικά ,ως αντίβαρο, μια ισχυρή Αριστερά, εντός και εκτός κοινοβουλίου, που θα επηρεάζει θετικά για την κοινωνία, πολιτικές και εξελίξεις.

Στην συνέχεια, της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης των αντιλήψεων της, που σε μεγάλο βαθμό συναποτελούν το Συνασπισμικό προγραμματικό κεκτημένο που αποδιαρθρώνεται στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιλήψεις και προγραμματικό κεκτημένο που πρέπει να εκπεμφθούν,  με σαφήνεια και χωρίς υπερβολές, στην προεκλογική περίοδο. Η κοινοβουλευτική ενδυνάμωση αυτού του πλαισίου θα αποτελέσει και την ατμομηχανή ανασυγκρότησης του ρεύματος των ανανεωτικών ιδεών, στις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες μετεκλογικές πολιτικές εξελίξεις, που έχουν ήδη δρομολογηθεί, στην χώρα και στην ευρύτερη Αριστερά. Είναι γνωστό ότι εκκρεμούν συνεδριακές διαδικασίες σε ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ, επανίδρυσης όπως εξήγγειλε ο σ. Αλέξης Τσίπρας.

Οι καλύτεροι όροι ύπαρξης και ανασυγκρότησης της ανανεωτικής Αριστεράς περνούν ,ευτυχώς ή δυστυχώς, μέσα από την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή. Είναι απολύτως κατανοητές οι ενδεχόμενες ενστάσεις και αντιρρήσεις, μεγάλης μερίδας συντρόφων ,εντός και εκτός του κόμματος, που υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια των εσωκομματικών συσχετισμών.

Ας καλέσουμε αυτόν τον κόσμο σε όλη τη χώρα να στηρίξει με τη ψήφο του,  τους υποψήφιους-φορείς των ανανεωτικών ιδεών και του Συνασπισμικού ιδεολογικοπολιτικού στίγματος, του δημοκρατικού δρόμου για τον σοσιαλισμό, του αριστερού ευρωπαϊσμού και μεταρρυθμισμού, της εναλλακτικής πρότασης εξουσίας, του οικολογικού προτάγματος σε οικονομία και κοινωνία. Καλώντας τον παράλληλα, να είναι παρόν και ενεργός και την επόμενη μέρα, στις μετεκλογικές διεργασίες και διαδικασίες ανασυγκρότησης του ανανεωτικού ρεύματος στην Αριστερά και την κοινωνία.                    

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ
Μέλος ΚΠΕ