Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/09/2009

Δηλώσεις του Προέδρου του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα, μετά την επίσκεψη του στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων

Ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τα μέλη της ΚΠΕ Καλαμαρά Έφη και Καλομοίρη Γρηγόρη επισκέφθηκαν σήμερα εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς το 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων.

Στις ερωτήσεις δημοσιογράφων ο πρόεδρος του ΣΥΝ απάντησε:

-    Σε ερώτηση σχετικά με τις λίστες των ψηφοδελτίων:

Η κοινωνία δεν ασχολείται με το αν στις λίστες των ψηφοδελτίων θα είναι οι «βαρόνοι», τα «σέντερ μπακ» ή οι αστέρες της τηλεοπτικής ζωής. Η κοινωνία ενδιαφέρεται για το αν θα εφαρμοστεί μια διαφορετική πολιτική από αυτήν που την βουλιάζει στο τέλμα της εργασιακής αβεβαιότητας.

Το στοίχημα που έχουμε να δώσουμε είναι αν από τις 4 του Οκτώβρη και μετά θα έχουμε μια κοινωνία όρθια με μια διαφορετική πολιτική για την χώρα ή θα έχουμε μια απλή κυβερνητική εναλλαγή με μία από τα ίδια και την κοινωνία να βουλιάζει.

-    Σε ερώτηση σχετικά με το debate μεταξύ των κυρίων Καραμανλή και Παπανδρέου:

Όσον αφορά στο debate των δύο, εμείς προτείναμε να υιοθετήσουμε το γαλλικό μοντέλο (δηλαδή αντιπαράθεση όλων μαζί και όλων ανά δύο). Από εκεί και πέρα δεν διαφωνούμε με το να δούμε αυτήν την αντιπαράθεση μεταξύ των κυρίων Παπανδρέου και Καραμανλή γιατί θα είναι μια τηλεοπτική αντιπαράθεση που θα φανερώσει έκδηλα τις ομοιότητες, τις συμπτώσεις των πολιτικών προτάσεων και των προγραμματικών θέσεων των δύο μονομάχων.

To Γραφείο Τύπου