Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/09/2009

Δήλωση του Παν. Λαφαζάνη, υπεύθυνου Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ για την μείωση κατά 15,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο το β' τρίμηνο του 2009

Ο Παν. Λαφαζάνης, Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΣΥΕ για την μείωση κατά 15,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο το βʼ τρίμηνο του 2009, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η νέα κατάρρευση του τζίρου στο χονδρεμπόριο επιβεβαιώνει την κατάρρευση των λαϊκών εισοδημάτων εξαιτίας της μεγάλης αύξησης της ανεργίας, της μονομερούς λιτότητας σε μισθούς και συντάξεις και των αφόρητων πιέσεων στις πολύ μικρές επιχειρήσεις και την μικρομεσαία αγροτιά.

Η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση, αντίθετα θα βουλιάζει όλο και περισσότερο στην ύφεση, όσο δεν εφαρμόζονται τολμηρά μέτρα αναδιανομής του πλούτου και καταπολέμησης των πελώριων ανισοτήτων και όσο δεν ενισχύονται τα λαϊκά εισοδήματα και δεν εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα σύγχρονων δημόσιων επενδύσεων για την αναβάθμιση της παραγωγικής δομής, την τόνωση της απασχόλησης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου είναι η μόνη δύναμη ανατροπής ενός στημένου και βαθύτατα συντηρητικού πολιτικού σκηνικού εναλλαγής της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα παραδώσει την χώρα ακόμα περισσότερο στο έλεος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων αλλά και στον πιο ακραίο και αδίστακτο αμερικανοατλαντισμό.

To Γραφείο Τύπου