Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/08/2006

Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ

«ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος , ο Βαγγέλης Αποστόλου, μέλος της Π.Γ. του κόμματος και ο Χάρης Σμυρνιώτης, μέλος της ΚΠΕ, επισκέφθηκαν σήμερα το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ είχε συναντήσεις με το σωματείο των εργαζομένων και τη Διοίκηση του εργοστασίου, και ενημερώθηκε εκτενώς για την κατάσταση σε σχέση με τη βιωσιμότητα και την πιθανολογούμενη πώληση της ΛΑΡΚΟ.

Κατά τη συζήτηση, ο Αλ. Αλαβάνος τόνισε ο ΣΥΝ διαφωνεί με την εκποίηση κερδοφόρων βιομηχανιών όπως είναι η ΛΑΡΚΟ και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει διαφάνεια σε σχέση με τα παλαιά χρέη της ΛΑΡΚΟ, και ότι ταυτόχρονα θα πρέπει η βιομηχανία να εκσυγχρονιστεί και να προχωρήσει σε καθετοποίηση. Τέλος χαρακτήρισε «δουλεμπόριο» αυτό που γίνεται σήμερα από τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ-με προσλήψεις μιας ημέρας από εργολάβους-χωρίς εκπαίδευση και συνθήκες ασφάλειας, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων.

Αμέσως μετά έκανε την εξής δήλωση:

«Θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή οι διεθνής τιμές του νικελίου στην αγορά καλπάζουν . Με αυτή την έννοια είναι αδιανόητο να συζητάει κανείς για την εκποίηση μιας επιχείρησης που ανήκει σε έναν κλάδο ο οποίος ανθίζει. Μια επιχείρηση η οποία δίνει δουλειά σε εργαζόμενους από πέντε νομούς που έχουν υψηλό ποσοστό ανεργίας, μια επιχείρηση η οποία έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες να καθετοποιηθεί , να περάσει σε νέες δραστηριότητες, να προστατεύσει το περιβάλλον . Συνεπώς, το συμπέρασμα είναι ένα: Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ. Και θέλω να πω το εξής για την κυβέρνηση: Ότι θυμίζει διαχειριστή πολυκατοικίας ο οποίος έχει αρχίσει να εκποιεί το ένα μετά το άλλο τα διαμερίσματα που ανήκουν σε άλλους. Ο ορυκτός πλούτος είναι εθνικός πλούτος και δεν έχει κανένα δικαίωμα η ΝΔ να τον ξεπουλάει.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου