Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/09/2009

Δεν θα σωθεί η Αττική με το «μοντέλο» της Ηλείας - αποσπάσματα ομιλίας του Πάνου Τριγάζη σε σύσκεψη του ΣΥΝ στον Πύργο

Μιλώντας σε σύσκεψη του ΣΥΝ στον Πύργο, ο Πάνος Τριγάζης τόνισε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη μάχη των εκλογών με όλες του τις δυνάμεις. Για μας το ζητούμενο είναι να αλλάξουν οι πολιτικές, όχι μόνο η κυβέρνηση. Τα δικά μας όπλα είναι το πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο, αλλά και το γεγονός ότι οι άνθρωποι της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς είναι ενεργοί πολίτες, συμμετέχουν σε κινήματα και αγώνες.

Εκπροσωπούμε μια αριστερά όχι μόνο των κοινωνικών και οικολογικών αντιστάσεων, αλλά και των εναλλακτικών προτάσεων, τις οποίες με πληρότητα παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Μια αριστερά που δεν κλείνεται στο εθνικό της «καβούκι», αλλά συμπορεύεται και στην Ευρώπη με όλα τα ρεύματα της Ευρωπαϊκής αριστεράς, όπως π.χ. με την ανερχόμενη Γερμανική Αριστερά. Πρέπει κι αυτό να εκτιμηθεί από τους Έλληνες πολίτες, διότι η λύση πολλών προβλημάτων της χώρας μας εξαρτάται και από το αν θα κερδηθούν μάχες στο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν είναι μονόδρομος οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Δεν είναι μοιραίο να καλπάζει η ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους, να είναι πρώτη η Ελλάδα στην Ευρώπη και 13η στον κόσμο σε στρατιωτικές δαπάνες, ενώ σε δαπάνες για την υγεία να είναι 56η και για την παιδεία 83η! Προσβάλλει τον ελληνικό λαό η εικόνα μιας χώρας της διαφθοράς και των ατέλειωτων σκανδάλων, που εκπέμπεται διεθνώς.

Με τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική κάηκε για μια ακόμα φορά το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθείται στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Μας   λένε ότι θα εφαρμόσουν το «μοντέλο» της Ηλείας για την αποκατάσταση των πρόσφατων καταστροφών. Απαντάμε ότι με το ανύπαρκτο αυτό μοντέλο  δεν θα σωθεί η Αττική. Αυτή λέει η πικρή εμπειρία των πυρόπληκτων της Ηλείας, όπου οι πληγές παραμένουν ανοιχτές από το ολοκαύτωμα του 2007.

To Γραφείο Τύπου