Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/09/2009

Δήλωση του Π. Λαφαζάνη, υπεύθυνου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, με αφορμή τη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στην εφημερίδα «Ημερησία»

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ο Παν. Λαφαζάνης, Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στην εφημερίδα «Ημερησία» έκανε την παρακάτω δήλωση:

Σε πελάγη απέραντης προγραμματικής σύγχυσης, αοριστίας, αναξιοπιστίας και βαθιάς συντηρητικής αναδίπλωσης πλέει η πολιτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά της οικονομική του πολιτική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η λεγόμενη «ενιαία προοδευτική φορολογική κλίμακα» που υπόσχεται ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει καταντήσει λάστιχο και ουδείς γνωρίζει ούτε ποια εισοδήματα θα περιλαμβάνει, αφού συνεχίζονται τα ατελείωτα «μπρος-πίσω» και «μπάσε-βγάλε» και κυρίως ουδείς γνωρίζει τους συντελεστές της, ενώ κανένας από το ΠΑΣΟΚ δεν μας λέει πόσο θα μειωθεί ο συντελεστής φορολόγησης των μη διανεμόμενων κερδών του κεφαλαίου.

Ακόμα χειρότερα έχουμε σαφή αναδίπλωση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της πώλησης του ΟΤΕ, η οποία αορίστως παραπέμπεται στις καλένδες της αφηρημένης «εξάντλησης των περιθωρίων» για κάποιο δημόσιο έλεγχο, η υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής θεωρείται οριστικώς λήξασα, ενώ για την αποικιοκρατική παράδοση του λιμανιού του Πειραιά στην CosCo ζητείται, ως διαφυγή της χαμένη αξιοπιστίας, η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας πώλησης(!), αντί του παγώματος της στην προεκλογική περίοδο και της μετεκλογικής ακύρωσης της.

Η χώρα χρειάζεται σήμερα μια βαθιά αλλαγή πολιτικής με σαφείς ριζοσπαστικές δεσμεύσεις και ανατροπές και όχι αόριστες υποσχέσεις «καλύτερης διαχείρισης» ενός συστήματος -που παρακμάζει μέσα στο τέλμα και την κρίση-, όπως η τετριμμένη και κοινότυπη υπόσχεση περί «μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος».

Σήμερα όσο ποτέ ο τόπος και ο λαός έχει ανάγκη έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ που θα κάνει την έκπληξη και θα θέσει στο προσκήνιο την ανάγκη μια νέας προοδευτικής πορεία της χώρας.

To Γραφείο Τύπου