Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/08/2006

Σχετικά με την έγκριση από την κυβερνητική επιτροπή του «μίνι-ασφαλιστικού» νομοσχεδίου ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την Εργατική πολιτική, δήλωσε τα εξής

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ., με το «μίνι-ασφαλιστικό» νομοσχέδιο προωθεί νέες χαριστικές ρυθμίσεις στις επιχειρήσεις για τις οφειλές τους, ύψους περίπου 3 δις ευρώ στα ασφαλιστικά Ταμεία. Με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύει όσους εργοδότες επιδίδονται σε συστηματική εισφοροδιαφυγή, εισφοροκλοπή και εισφοροαποφυγή, ενώ ουσιαστικά προτρέπει να παρανομήσουν και όσους εργοδότες είναι μέχρι σήμερα συνεπείς με τις θεσμοθετημένες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Η εισφοροδιαφυγή, όπως είναι γνωστό, ροκανίζει τα θεμέλια της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας, αφού εξαιτίας της αυτή χάνει νομοθετημένους πόρους της ύψους περίπου 4 δις € το χρόνο, ποσό που, εάν εισπράττονταν, θα υπερκάλυπτε όλα τα αναλογιστικά ελλείμματά της και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ουσιαστική βελτίωση των συντάξεων και των παροχών υγείας και πρόνοιας των ασφαλιστικών Ταμείων.

Η κυβέρνηση, όμως, αντί να πάρει μέτρα αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής, ουσιαστικά τη νομιμοποιεί και την επεκτείνει με τις προκλητικά χαριστικές ρυθμίσεις που αποφάσισε σήμερα για τις παρανομούσες επιχειρήσεις, συνεχίζοντας το δρόμο που είχαν χαράξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το ζήτημα.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου