Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/09/2009

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ

Όσο και αν προσπάθησε ο κ.Παπανδρέου, μέσα από τις ασαφείς και γενικόλογες τοποθετήσεις του, δεν έπεισε πως το νέο ΠΑΣΟΚ που ευαγγελίζεται δεν είναι το ίδιο  με το ΠΑΣΟΚ που ήδη γνωρίζουμε.

Χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τους μισθούς και τις συντάξεις, για την κατάργηση συγκεκριμένων αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, χωρίς σαφείς θέσεις για την αναγκαία φορολογική μεταρρύθμιση και με υπεκφυγές στο κρίσιμο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, προσπάθησε να εμφανίσει ως δήθεν προοδευτική μια κατʼ ουσίαν βαθιά συντηρητική πολιτική, η οποία θα διευρύνει τις ήδη μεγάλες περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες.

Η χώρα χρειάζεται σήμερα μια βαθιά αλλαγή πολιτικής με σαφείς ριζοσπαστικές δεσμεύσεις και ανατροπές και όχι αόριστες υποσχέσεις «καλύτερης διαχείρισης» ενός συστήματος -που παρακμάζει μέσα στο τέλμα και την κρίση-, όπως η τετριμμένη και κοινότυπη υπόσχεση περί «μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος».

Σήμερα όσο ποτέ ο τόπος και ο λαός έχει ανάγκη έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ που θα κάνει την έκπληξη και θα θέσει στο προσκήνιο την ανάγκη μια νέας προοδευτικής πορεία της χώρας.

To Γραφείο Τύπου