Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/08/2006

Πρωτοβουλία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς: Συλλογική υπογραφών βουλευτών για την άμεση απελευθέρωση του Προέδρου της Παλαιστινιακής Βουλής κ. Aziz Dweik

O Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Αλέκος Αλαβάνος μαζί με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Φώτη Κουβέλη συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Σαμίρ 'Αμπουρ Γκαζάλε και συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Αμέσως μετά ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

« Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής. Θέλουμε να υπογραμμίσουμε, δεδομένου ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας τον επόμενο μήνα, ότι κατά τη γνώμη μας ο «γόρδιος δεσμός» για όλες τις αναταράξεις στο Μεσανατολικό είναι το Παλαιστινιακό ζήτημα.

Η Ελλάδα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρξει μια λύση η οποία θα στηρίζεται στην ανεξάρτητη Παλαιστίνη, στην απόσυρση του Ισραήλ στα εδάφη πριν από το 1967 και στην αναγνώριση του δικαιώματος της ύπαρξης του Κράτους του Ισραήλ στα πλαίσια ασφαλείας.

Τέλος, να σημειώσω ότι η Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και ο Κοινοβουλευτικός του Εκπρόσωπος Φ. Κουβέλης θα πάρει άμεσα μια πρωτοβουλία για συγκέντρωση υπογραφών Ελλήνων βουλευτών προκειμένου να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωση του Προέδρου της Παλαιστινιακής Βουλής ο οποίος σήμερα βρίσκεται στις φυλακές του Ισραήλ.»

Ο Πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Σαμίρ 'Αμπουρ Γκαζάλε από την πλευρά του δήλωσε:

« Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για τη μόνιμη υποστήριξη του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού από το Συνασπισμό. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού και τον κ. Κουβέλη τις τελευταίες εξαιρετικά κρίσιμες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Εξέφρασα την εκτίμηση ότι οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι κρίσιμοι για την περιοχή μας. Εμείς είμαστε ένας λαός που αγωνίζεται για την ελευθερία του, για τη δημοκρατία. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί. Είναι ένας δίκαιος αγώνας μέχρι την ίδρυση του Παλαιστινιακού Κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, οπότε μπορεί να επικρατήσει ειρήνη στην περιοχή. Για να ζήσουν όλοι οι λαοί της περιοχής σε ειρήνη.»

To Γραφείο Τύπου