Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/09/2009

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συνέντευξη της MIG (Α. Βγενόπουλου) περί νέας ιδιωτικής ολυμπιακής και το νέο περιβάλλον στις αερομεταφορές

Σχετικά με τη συνέντευξη της MIG (Α. Βγενόπουλου) περί νέας ιδιωτικής ολυμπιακής και το νέο περιβάλλον στις αερομεταφορές, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

Σήμερα αποκαλύφθηκε το «κόλπο γκρόσσο» για την επόμενη εκλογική μέρα και την πρόθεση της νέας κυβέρνησης να συμμετάσχει με μειοψηφικό πακέτο στην νέα ιδιωτική Ο.Α.

Ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε τη διαθεσιμότητα της MIG στο λεγόμενο «μικτό σχήμα», όπως προβλέπει και η σύμβαση ρευστοποίησης της Δημόσιας ΟΑ και ιδιωτικοποίησης των τριών της εταιριών ( Πτητικό έργο, τεχνική βάση και handling), εντός 3μηνου να έχει δικαίωμα το «κράτος» να «επανακρατικοποίηση» την ΟΑ μέσα από την δημιουργία ενός μικτού σχήματος, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κος Βγενόπουλος.  Η MIG ήδη έχει βρει νέο «αιμοδότη» για νε συρρεύσει δημόσιο χρήμα στην ιδιωτική Ο.Α.. Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει στο πρόγραμμα του την συμμετοχή του  σε μικτά σχήματα στρατηγικού ενδιαφέροντος, και έχει δηλώσει ευθαρσώς την ανάγκη και η «νέα ιδιωτική ΟΑ να έχει  «μικτό σχήμα».  Σήμερα με τον πιο ωμό και κυνικό τρόπο προετοιμάζεται το έδαφος , (αφού ο δικομματισμός απαξίωσε διαχρονικά με τον πιο κατηγορηματικό και εγκληματικό τρόπο την Δημόσια ΟΑ) , το δημόσιο  να προχωρήσει στην πριμοδότηση των ιδιωτών, σε αυτή την περίπτωση στην MIG. Εδώ όμως οι βαρύγδουπες κατηγορίες περί σπατάλης δημοσίου χρήματος σε ιδιώτες δεν θα είναι στα πρωτοσέλιδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την επαν-εθνικοποίηση της Δημόσιας ΟΑ, που θα είναι αναπτυσσόμενη, κερδοφόρα, με κοινωνική στόχευση, στηρίζοντας τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχείρησης, την ομογένεια, το παγκόσμιο δίκτυό της. Σχετίζεται με την ανάγκη ισχυρών ενιαίων συνδικάτων, ανεξάρτητα  από κυβερνήσεις και εργοδότες, τόσο στην Αegean και στην MIG, όσο και σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες και εταιρίες παροχής αεροπορικού έργου.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την καθιέρωση πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους , χωρίς διακρίσεις, με συνταξιοδοτικά και αξιοπρεπή μισθολογικά δικαιώματα. Αυτές είναι οι δικές μας ρεαλιστικές προτάσεις. Δεν είναι ρεαλιστικές, για την MIG, την Aegean και τις άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις στις αερομεταφορές. Όπως και δεν είναι ρεαλιστικές για τον δικομματισμό που σιωπά στην ατζέντα για τους εργαζομένους αλλά είναι λαλίστατος στην ατζέντα των επιχειρηματιών.

To Γραφείο Τύπου