Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/09/2009

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β' ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ

Την Τετάρτη 16/9, στη βραδινή εκπομπή του Extra Channel για τις εκλογές, ήταν προσκεκλημένος μεταξύ των άλλων κομμάτων και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, N. Μιχαλολιάκος.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, αποχώρησε δηλώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι εκτός δημοκρατικού πλαισίου, καθώς όχι μόνο προπαγανδίζει ναζιστικές απόψεις αλλά χρησιμοποιεί και την ωμή βία για να τις επιβάλλει. Μαζί με τον Πάνο Λάμπρου, αποχώρησε και η εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Στην έξοδο από το κανάλι, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε προπηλακισμούς και απειλές για τη ζωή του από ομάδα τραμπούκων της Χρυσής Αυγής. Ζήτησε προστασία από την αστυνομία, η οποία αδιαφόρησε.

Κατέφυγε στο κανάλι και φυγαδεύτηκε αργότερα με αυτοκίνητο, το οποίο καταδίωξαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής με μοτοσικλέτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη βάρβαρη επίθεση, ζητά από την κυβέρνηση και τη διεύθυνση της αστυνομίας να παρέμβουν για την τήρηση της δημοκρατικής νομιμότητας, που συνεχώς παραβιάζει η Χρυσή Αυγή, η οποία κατʼ επανάληψη έχει κακοποιήσει και τραυματίσει σοβαρά δεκάδες πολίτες.

To Γραφείο Τύπου