Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/08/2006

Διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι δεν θα αλλάξει τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλ. Αλαβάνου σχετική με την Αιτιολογημένη Γνώμη που έχει αποστείλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, με την οποία ζητά την αλλαγή του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων στην κατεύθυνση εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, απάντησε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Π.Δούκας.

Στην ερώτησή του ο Αλ. Αλαβάνος τόνιζε ότι «τέτοιες ενδεχόμενες αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης θα θίξουν ουσιαστικά τα δικαιώματα χιλιάδων γυναικών με ανήλικα παιδιά που εργάζονται στο Δημόσιο»

Ο Αλ. Αλαβάνος στην παρέμβασή του, σημείωσε ότι το θέμα αυτό απασχολεί σοβαρά τις γυναίκες που απασχολούνται στο Δημόσιο Τομέα οι οποίες φοβούνται ότι θα αιφνιδιαστούν από τις εξελίξεις και τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιοποιώντας και ερμηνεύοντας αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επιχειρεί να παρέμβει στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης που αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών μελών.

Απαντώντας ο κ. Δούκας, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, διαβεβαίωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να αλλάξει τον Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων και σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι τα νομικά επιχειρήματα που θα επικαλεστεί η Κυβέρνηση προς την Επιτροπή και στα οποία θα επιμείνει.

To Γραφείο Τύπου