Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/08/2006

Σημαντική υποστήριξη και στην Τουρκία βρίσκει η πρόταση του ΣΥΝ για μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας- Τουρκίας

Με σημαντική παρουσία ανθρώπων του πολιτισμού, ηγετών της Αριστεράς και του συνδικαλιστικού κινήματος συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Δεκελί Τουρκίας, που άρχισαν την Πέμπτη, με κεντρικό σύνθημα «Ειρήνη- Δημοκρατία- Εργασία».

Ξεχωριστή θέση στις συζητήσεις κατέχει η πρόταση του ΣΥΝ για την μείωση τω εξοπλισμών Ελλάδας- Τουρκίας, την οποία ήδη υποστηρίζει το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας (ODP). Την υποστήριξή του εξέφρασε και ο Δήμαρχος του Δεκελί Οσμάν Οζγκιουβέν, που ανήκει στο Σοσιαλδημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα Τουρκίας, με τον οποίον συναντήθηκε το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Π. Τριγάζης, ο οποίος εκπροσωπεί το κόμμα στις εκδηλώσεις. Το ίδιο και ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Γιακούπ Κεπενέκ, καθηγητής Πανεπιστημίου.

Στο περιθώριο του Φεστιβάλ, ο Π. Τριγάζης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος Μουράτ Καραγιαλτσίν, πρώην Δήμαρχο 'Αγκυρας και πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, με τον οποίο συμφωνήθηκε η ανάπτυξη των σχέσεων των δύο κομμάτων.

Επίσης, σήμερα, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ συναντήθηκε με τον επίτιμο Πρόεδρο της ΄Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ακίν Μπιρντάλ, γνωστό διεθνώς για τους πολύχρονους αγώνες του για τη δημοκρατία και την ειρήνη, ο οποίος επίσης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΣΥΝ για την μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας-Τουρκίας και γενικότερα τις προσπάθειες για μια διαφορετική προοπτική στις σχέσεις των δύο χωρών και λαών.

Το Σάββατο, 26/8, ο Π. Τριγάζης θα πάρει μέρος σε συζήτηση για τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις, με συμμετοχή και του Προέδρου του ODP Χαϊρί Κοζάνογλου, με τον οποίο το στέλεχος του ΣΥΝ θα έχει και διμερή συνάντηση.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου