Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/09/2009

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, εκ μέρους του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αντεγκλήσεις των εκπροσώπων Τύπου της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους δανειολήπτες:

Η αλήθεια είναι πως ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται πραγματικά για τα υπερχρεωμένα ελληνικά νοικοκυριά και τους δανειολήπτες που υφίστανται την άγρια κερδοσκοπία των τραπεζών. Τούτο επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως ούτε κατά την επίσκεψη των αρχηγών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ κατατέθηκε εκ μέρους τους καμία ουσιαστική οικονομική πρόταση αλλαγής της αρχιτεκτονικής του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής και των δύο, οι τράπεζες αντιμετωπίζονται ως ιερές αγελάδες. Μπορούν να κινούνται ανεμπόδιστα και να μην τις ενοχλεί κανείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προ πολλού μιλήσει για την ανάγκη δραστικής μείωσης των τραπεζικών επιτοκίων. Έχει καταθέσει την πρόταση για την επανάκτηση του πλήρους ελέγχου της Εθνικής Τράπεζας από το Δημόσιο καθώς και τη δυνατότητα του απευθείας δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου, χαμηλότοκα, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτές οι προτάσεις, ανάμεσα σε ένα πλήθος άλλων, που έχουμε αναλυτικά παρουσιάσει με το πρόγραμμά μας μπορούν να συμβάλουν στην αλλαγή της σημερινής αρχιτεκτονικής του χρηματοπιστωτικού συστήματος και να δημιουργήσουν ένα νέο τοπίο προς όφελος των οικονομικά ασθενέστερων και των εργαζομένων.

To Γραφείο Τύπου