Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/09/2009

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Υπεύθυνου Οικον. και Κοινων. Πολιτικής του ΣΥΝ για την εκτίναξη των επισφαλών και μη εξυπηρετούμενων δανείων και στην αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το δήθεν «χάρισμα» από το ΠΑΣΟΚ χρεών δανειοληπτών προς τις Τράπεζες

Ο Παν. Λαφαζάνης, Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην εκτίναξη των επισφαλών και μη εξυπηρετούμενων δανείων και στην αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το δήθεν «χάρισμα» από το ΠΑΣΟΚ χρεών δανειοληπτών προς τις Τράπεζες (δημοσίευμα στο «Πρώτο Θέμα»),  έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η φαιά προπαγάνδα και η ανούσια κενόλογη αποπροσανατολιστική δημαγωγία στην αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. 

Όπως ο κ. Κ. Καραμανλής, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2004, ανακάλυψε –για να εξαπατήσει- το «τρικ» της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, έτσι τώρα και η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ παίζει με τον πόνο εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών, στους οποίους κλείνει «το μάτι» και υπόσχεται ψευδώς τη διαγραφή των χρεών τους.

Στην πραγματικότητα, οι δήθεν «χαριστικές» ρυθμίσεις δανείων του νομοσχεδίου του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τίποτε άλλο παρά δαιδαλώδη κίνητρα προς εκείνους τους δανειολήπτες, των οποίων το δάνειο έχει κηρυχθεί σε οριστική παύση πληρωμής από την Τράπεζα, να αποπληρώσουν μέρος του δανείου, που για την Τράπεζα θεωρείται οριστικά χαμένο κι έχει διαγραφεί.

Σε μια περίοδο όπου τα επισφαλή και μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν υπερδιογκωθεί,- τείνουν να προσεγγίσουν το 9% και 5% αντίστοιχα-  και απειλούν το ίδιο το τραπεζικό σύστημα, ρυθμίσεις σαν κι αυτές του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατεξοχήν ευθύνεται για την τραπεζική λεηλασία και ληστεία της χώρας και των πολιτών, μπορεί να θεωρηθούν επί της αρχής τους ως «θείο δώρο» για το τραπεζικό κεφάλαιο, προκειμένου να εισπράξει κάποια σεβαστά ποσά από δάνεια οριστικά χαμένα.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν φτάνει που θεσμοθέτησαν, στήριξαν, στηρίζουν κι ενισχύουν την απεριόριστη ασυδοσία του τραπεζικού κεφαλαίου, έρχονται τώρα να δημαγωγούν και να κερδοσκοπούν πολιτικά με τον πόνο εκατοντάδων ληστευμένων δανειοληπτών θυμάτων τους! 

To Γραφείο Τύπου