Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/08/2006

Αυξημένο κατά 32,4% έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το μήνα Ιούνιο

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας το αυξημένο κατά 32,4% έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το μήνα Ιούνιο, έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Τα υπερμεγέθη, συνεχή, διευρυνόμενα και σχεδόν εκτός ελέγχου ελλείμματα στο εμπορικό ισοζύγιο και το ισοζύγιο πληρωμών της χώρας αποτελούν έναν σημαντικό πρόσθετο δείκτη της παταγώδους αποτυχίας των οικονομικών πολιτικών που έχουν ασκηθεί όλα τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα των ακραίων νεοφιλελεύθερων επιλογών της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Η θεωρία ότι οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, στην πραγματικότητα αντικοινωνικά και αντεργατικά μέτρα, δυναμώνουν την ελληνική οικονομία αποτελεί μύθο και αποδεικνύεται στην πράξη διάτρητη. Αντίθετα, οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, ενώ μειώνουν σταθερά τους μισθούς και αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες, διευρύνουν διαρκώς τα εξωτερικά ελλείμματα της οικονομίας, παρά τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Τα κέρδη αυτά δεν μεταφράζονται σε επενδύσεις αλλά, πρώτα απ΄ όλα, σε πλούτο για μια εγχώρια ολιγαρχία σε εξαγωγές των κερδών από τις πολυεθνικές και σε εύκολες αποδόσεις για τα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια."

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου