Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/09/2009

Ο Δ. Παπαδημούλης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βʼ Περιφέρεια Αθηνών, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 97,2, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για τις εντυπώσεις από το debate των πολιτικών αρχηγών:

«Ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε προς τα έξω τον καλό μας εαυτό. Τις προτάσεις μας, τους αγώνες μας, το θετικό μας πρόσωπο. Εξέπεμψε, και με τις προσωπικές του ικανότητες και με τη συνεργασία που είχαμε αρκετοί άνθρωποι μαζί του πριν από αυτή τη συνάντηση, ένα θετικό φορτίο. Έδωσε μια ώθηση στη συλλογική προσπάθεια δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα, να σιγουρέψουμε την παρουσία της δικής μας Αριστεράς στην επόμενη Βουλή, μακριά από την επικίνδυνη ζώνη του 3%. Σημασία έχει ότι τα καλά λόγια, την καλή αξιολόγηση δεν την ακούει κανείς μόνο από τον Παπαδημούλη, αλλά και από τους πιο φανατικούς μας αντιπάλους. Ο Αλέξης Τσίπρας χθες, αμφισβητούμενος έντονα από πολλούς που «του την είχανε στημένη» για το παραμικρό λάθος, απέδειξε ότι τα καταφέρνει παλικαρίσια.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι θα είμαστε δίπλα στη νέα γενιά όταν διεκδικεί τα δίκαια της με μαζικό και ειρηνικό τρόπο. Θύμισε την εικόνα των νέων παιδιών που μοίραζαν γαρύφαλλα στους αστυνομικούς και πήρε σαφείς αποστάσεις από τους βανδαλισμούς, από τα κρούσματα βίας, ζητώντας την ασφυκτική απομόνωση αυτών των πρακτικών από το μαζικό δημοκρατικό κίνημα. Όσοι θέλουν να φορέσουν κουκούλα στον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι έχουν αποτύχει.

Το ζητούμενο για εμάς είναι να αξιοποιήσουμε τη θετική παρουσία της αριστεράς με ένα δυνατό φίνις στις 10 μέρες που απομένουν ως την κάλπη και κυρίως να συνεχίσουμε να βγάζουμε προς τα έξω τον καλό μας εαυτό, την ομαδικότητα και την ηγετική σοβαρότητα των ανθρώπων μας.»

Για τα μηνύματα του κόσμου πριν τις κάλπες:

«Το σημαντικότερο μήνυμα στις γειτονιές της Βʼ περιφέρειας της Αθήνας που οργώνω αυτές τις μέρες μαζί με τους συνυποψήφιούς μου και τα μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η αγωνία για τις 5 Οκτωβρίου. Δεν τους ενδιαφέρουν τόσο τα ποσοστά των κομμάτων ή οι σταυροί που θα πάρει ο Παπαδημούλης, ο Λοβέρδος, ο Μεϊμαράκης. Τους ενδιαφέρει τί θα γίνει με την ανεργία, με τη στήριξη του άνεργου, το εισόδημα, την ακρίβεια, τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια υγεία, την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη Δυτική Αθήνα, πέρα από το ποτάμι, που είναι αδικημένη για δεκαετίες, μέσα από έναν ταξικό διαχωρισμό της περιφέρειας. Σε αυτά ο κόσμος έχει βαθμολογήσει εντελώς αρνητικά τη Νέα Δημοκρατία. Εκτιμώ ότι στη Βʼ Αθήνας η Νέα Δημοκρατία θα υποστεί ένα «Βατερλό» και θα σημειώσει ιστορικό χαμηλό. Επίσης, στρέφεται προς το ΠΑΣΟΚ, αλλά χωρίς να το «ερωτεύεται», με μεγάλη δυσπιστία, γιατί βλέπει σε όλα τα κρίσιμα θέματα τον Γιώργο Παπανδρέου, αφού κλειδώνει την πρωθυπουργία, να γενικολογεί.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, εμείς λέμε στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν με εμπιστοσύνη και ενδιαφέρον χωρίς να έχουμε ακόμη κερδίσει την ψήφο τους, ότι σημασία δεν έχει μόνο τί κυβέρνηση θα έχουμε στις 5 Οκτωβρίου -πράγμα που νομίζω ότι έχει ήδη κριθεί- αλλά και τί αντιπολίτευση θα έχουμε. Όσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή της δικής μας Αριστεράς, που διεκδικεί έξοδο από την κρίση με μείωση των ανισοτήτων και όχι με αύξησή τους, με προστασία του περιβάλλοντος και όχι με χειροτέρευση, με τερματισμού του κομματισμού, του νεποτισμού, της πελατειακής σπατάλης του κράτους και όχι με αλλαγή του χρώματος όσων κάνουν τα ίδια, τόσο τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Οι όποιες αόριστες και γενικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ θα είναι δυσκολότερο να αθετηθούν, αν εμείς «κρατάμε τα μπόσικα» στη νέα Βουλή και ελέγχουμε τα πράγματα. Η φωνή μιας κοινωνίας που δυσπιστεί μήπως το ΠΑΣΟΚ ξανακάνει όσα έκανε παλιά, που έβγαζε φλας αριστερά προεκλογικά και έκανε στροφή μετεκλογικά δεξιά, θα είναι δυσκολότερο να σβήνει.

Αυτό που βλέπω, και από κόσμο που δεν θα μας ψηφίσει, που δεν ψήφισε ποτέ Αριστερά, είναι να θεωρούν τον Καραμανλή χαμένο ήδη από χέρι και τον Παπανδρέου αυριανό νικητή, αλλά χωρίς να εμπνέει εμπιστοσύνη. Και ίσως σε αυτή την εικόνα να δίνεται και η εξήγηση του γιατί ο Καραμανλής επέλεξε να κάνει εκλογές που όλα δείχνουν ότι θα χάσει πανηγυρικά. Γιατί βλέπει τον Παπανδρέου ανέτοιμο και του πετάει την «καυτή πατάτα» ελπίζοντας σε μια ρεβάνς.»

To Γραφείο Τύπου