Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/08/2006

Σχετικά με την τροπολογία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας για τις προσλήψεις εργαζομένων στα λιμάνια, ο Δημ. Στρατούλης μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας με τη σημερινή του τροπολογία επεκτείνει στους οργανισμούς λιμένων τις διατάξεις του νόμου 3429/2005, οι οποίες αφορούσαν τις προσλήψεις στις ΔΕΚΟ νέων υπαλλήλων χωρίς σταθερή απασχόληση και χωρίς τα δικαιώματα και τους μισθούς των παλιότερων εργαζομένων.

Ο Υπουργός με αυτή την τροπολογία χαρίζει προκαταβολικά ένα μεγάλο δώρο στις ελληνικές και ξένες ιδιωτικές επιχειρήσεις, στις οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ξεπουλήσει και τα ελληνικά λιμάνια.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, μετά την απελευθέρωση των εισιτηρίων στην ακτοπλοΐα και την κατάργηση των ορίων ηλικίας των σαπιοκάραβων, έρχεται να προσφέρει στο πιάτο, στους μελλοντικούς αγοραστές των λιμανιών της χώρας μας, φτηνό και χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό.

Η κυβέρνηση όμως, και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας εκλέχτηκαν για να κυβερνούν και όχι για να παριστάνουν τους σερβιτόρους των εφοπλιστών και των μεγάλών οικονομικών συμφερόντων.

Ο ΣΥΝ ζητά την άμεση απόσυρση αυτής της απαράδεκτης τροπολογίας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου