Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/09/2009

Αντιπροσωπεία υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές Διαβατών

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές Δημήτρη Γκιβίση, Στράτο Κερσανίδη, Τάσο Κουράκη, Λίνα Κυριαφίνη και Νίκο Σαμανίδη, επισκέφτηκαν σήμερα τις φυλακές Διαβατών για να μοιράσουν προεκλογικό υλικό και να ενημερώσουν τους κρατούμενους για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά την έγκαιρη ενημέρωση για την επίσκεψη, η διοίκηση με εντολή του υπουργείου αρνήθηκε να επιτρέψει στην αντιπροσωπεία να συναντήσει τους κρατούμενους-ες. Υπενθυμίζουμε ότι οι κρατούμενοι-ες παραμένουν πολίτες με δικαιώματα και μέσα στη φυλακή. Έχουν οι περισσότεροι-ες το δικαίωμα του  εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Η μόνη «παραχώρηση» ήταν να επιτραπεί η είσοδος στο γραφείο της διεύθυνσης και να καλέσουν εκεί έναν κρατούμενο και μία κρατούμενη για ενημερωθούν για τις θέσεις, καθώς και να αφήσουν προεκλογικό υλικό για να μοιραστεί με ευθύνη της διοίκησης. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία μοίρασε υλικό και συνομίλησε με συγγενείς στο επισκεπτήριο.

Είναι σαφές ότι δεν ήταν αυτός ο στόχος της επίσκεψής. Θέλαμε και θα επιμείνουμε και στο μέλλον, να πάψει η φυλακή να είναι άβατο και να μπορούν οι πολιτικές δυνάμεις να συνομιλούν άμεσα με τους κρατούμενους.

Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα και έξω από τη Βουλή έχει σταθεί στο πλευρό των δίκαιων αγώνων  των κρατουμένων, για να πάψουν οι ελληνικές φυλακές να είναι εξπρές του μεσονυχτίου. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει πάνω από 100 ερωτήσεις, θίγοντας όλες τις πλευρές του σωφρονιστικού συστήματος και έχουν πρωτοστατήσει στη θεσμοθέτηση διατάξεων στην κατεύθυνση για λιγότερη φυλακή, για εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης της παραβατικότητας, για την άρση του άβατου των φυλακών, για σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων, για συμμετοχή στην εργασία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τα προγράμματα απεξάρτησης. 

To Γραφείο Τύπου