Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/09/2009

Δραστηριότητες του Γρηγόρη Καλομοίρη, υποψήφιου με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας, τ. προέδρου της ΟΛΜΕ

Ο Γρηγόρης Καλομοίρης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας, επισκέφτηκε σχολικές μονάδες του Ιλίου, συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς και εντόπισε μια σειρά καυτών προβλημάτων που απαιτούν άμεσες λύσεις. Τόνισε την ανάγκη σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα να διεκδικήσει μια καλύτερη παιδεία και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό τους σε κάθε τους προσπάθεια. Συγκεκριμένα:

Επίσκεψη στο Ειδικό Γυμνάσιο, το Ειδικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής Ιλίου

Στη συζήτησή του με τη Διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και το ειδικό επιστημονικό προσωπικό του σχολείου ο Γρηγόρης Καλομοίρης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα του χώρου και στο σημαντικό ρόλο των εργαζομένων στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής. Τόνισε ότι, παρά την εγκατάλειψή τους από την Πολιτεία προσφέρουν πολύτιμο έργο με μεράκι και ευαισθησία.

Οι εκπαιδευτικοί ανέδειξαν το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, καθώς δεν έχουν προσληφθεί μέχρι σήμερα αναγκαίοι εκπαιδευτικοί, οδηγοί, συνοδοί καθώς και ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, που είναι άκρως απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Ο Γρηγόρης Καλομοίρης εξέφρασε την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη μετεγκατάσταση των Ειδικών Σχολείων Ιλίου σε ερημική και απομακρυσμένη περιοχή των Άνω Λιοσίων τη στιγμή που υπάρχουν πολύ πιο πρόσφορες λύσεις. Τα σχολεία αυτά πρέπει να παραμείνουν εντός του κοινωνικού ιστού, ώστε να είναι πιο προσιτά και να διασφαλίζεται η εύκολη πρόσβαση σε αυτά.

Δήλωσε, τέλος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  θα συνεχίσει να αγωνίζεται για σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν παρεχόμενη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες, καθώς και για τη γενναία οικονομική στήριξη της ειδικής αγωγής. Κανένα παιδί και νέος/νέα, υπογράμμισε, δεν πρέπει να στερείται την κατάλληλη μόρφωση, που είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων.

Επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου

Στη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο. Ο Γρ. Καλομοίρης αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη στήριξη της μουσικής εκπαίδευσης σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα. Εξέφρασε την έντονη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη σχεδιαζόμενη συρρίκνωση και αποδυνάμωση των Μουσικών Σχολείων. Αυτός ο σχεδιασμός επιχειρήθηκε να υλοποιηθεί τελευταία με την επίκληση του μεγάλου κόστους λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων, με τις παρεμβάσεις όμως της ΟΛΜΕ, της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και των ίδιων των διδασκόντων στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου αποτράπηκε ως ένα βαθμό.

Στη συζήτηση αναδείχτηκε  και το πρόβλημα των μεγάλων ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό, που δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στην ομαλή λειτουργία του σχολείου. Ακόμη δεν έχουν καλυφθεί 270 ώρες ατομικών μαθημάτων εβδομαδιαίως στα μουσικά όργανα, καθώς και 40 ώρες μαθημάτων γενικής παιδείας. Η κάλυψη των κενών προβλέπεται να γίνει σε ένα μήνα τουλάχιστον, με αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών.

To Γραφείο Τύπου