Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/09/2009

Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιχθυολόγων Δημοσίου

Το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΝ καταδικάζει απερίφραστα την αιφνιδιαστική απόφαση της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, ελάχιστες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, να συστήσει και να στελεχώσει με αδιαφανείς και πελατειακές διαδικασίες τη δεύτερη Ειδική Υπηρεσία για την υλοποίηση του νέου Επιχειρησιακού Προγρ/τος Αλιείας (ΕΠΑΛ 2007-13).

Η δημιουργία της νέας διοικητικής δομής έχει προφανή στόχο την αδιαφανή διανομή και διαχείριση των κονδυλίων της  4ης προγραμματικής περιόδου και την περαιτέρω αποδυνάμωση των Υπηρεσιών Αλιείας του ΥΠΑΑΤ

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στις κινητοποιήσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιχθυολόγων Δημοσίου, που μάχονται για την υπηρεσιακή και επιστημονική τους αξιοπρέπεια, και αγωνιούν για το μέλλον της αλιείας στη χώρα μας.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον υπουργό ΥΠΑΑΤ, να ανακαλέσουν άμεσα την απόφαση σύστασης της Ειδικής Υπηρεσίας, να σταματήσουν κάθε ενέργεια στελέχωσης της .

Ο κρίσιμος τομέας της ελληνικής αλιείας απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό με γνώμονα την αειφόρο διαχείριση του υδάτινου περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων, μέσα από ουσιαστικό διάλογο με τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς και όχι εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων.

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής