Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/09/2009

Συγχαρητήρια του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα προς την Αριστερά της Γερμανίας & το Μπλόκο της Αριστεράς Πορτογαλίας

Συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, στους ηγέτες του κόμματος «Η Αριστερά» της Γερμανίας Λόταρ Μπίσκι και Οσκαρ Λαφοντέν αλλά και στον συντονιστή του Μπλόκου της Αριστεράς της Πορτογαλίας Φρανσίσκο Λούσα, για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που είχαν και τα δύο κόμματα στις εκλογές στις χώρες τους στις 27 Σεπτέμβρη 2009. Και τα δύο κόμματα ανήκουν στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ενώ ο Λόταρ Μπίσκι είναι και Πρόεδρος του.

Το πλήρες κείμενο του μηνύματος προς το φίλο Γερμανικό κόμμα έχει ως εξής:

«Αγαπητοί σφοι Μπίσκι και Λαφοντέν,

Εκ μέρους των μελών και φίλων του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ αλλά και προσωπικά σας συγχαίρω θερμά για την μεγάλη εκλογική σας επιτυχία.

Θεωρούμε τα εξαιρετικά αποτελέσματα του κόμματος σας στις εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου 2009, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, μια δίκαιη ανταμοιβή για την συνεπή και με αρχές μάχη σας για την ειρήνη και ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε όλα τα πεδία.

Η επιτυχία σας είναι μεγάλη ενθάρρυνση και έμπνευση για τους ανθρώπους της αριστεράς σε όλη την Ευρώπη.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Αλέξης Τσίπρας»

Στο συγχαρητήριο μήνυμα του προς το Μπλόκο της Αριστεράς στην Πορτογαλία ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

«Είμαστε πεισμένοι ότι η επιτυχία σας είναι αποτέλεσμα του αταλάντευτου αγώνα σας για τα δίκαια των εργαζομένων της χώρας σας και μέσω της δραστήριας συμμετοχής σας στο παγκόσμιο κίνημα για τα δίκαια των εργαζομένων όλου του κόσμου. Η αναβαθμισμένη παρουσία σας στο Πορτογαλικό Κοινοβούλιο θα είναι προς όφελος όλων των συμπατριωτών σας και ένα ακόμα βήμα μπροστά για το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

To Γραφείο Τύπου