Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/09/2009

Περιοδεία στις υπηρεσίες του Δήμου Αιγάλεω - Δηλώσεις Ρένας Δούρου, υποψ, Β΄Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ

 Ο τόπος μας, οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται μια άλλη πολιτική, ένα  εναλλακτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, που στηρίζει την κοινωνία, τους εργαζόμενους.

Περιοδεία στους χώρους πρασίνου, τις Τεχνικές υπηρεσίες, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς στην υπηρεσία βοήθειας στο σπίτι, του Δήμου Αιγάλεω έκανε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από την η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στη Βʼ Αθήνας, κ. Ρένα Δούρου, τον γραμματέα της ΠΚ ΣΥΝ Μάκη Ζάχαρη, το μέλος της ΚΠΕ Δ. Μπίρμπα, το μέλος της δημοτικής παράταξης Ανάπλαση Αιγάλεω, Κ. Φίλης, τους συνδικαλιστές, μέλη του Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Ν. Νικητάκης και Σοφία Κορμέντζα .

«Διαπιστώσαμε συμπυκνωμένα όλα τα εργασιακά προβλήματα που συναντάμε στους δήμους αλλά και όλα τα προβλήματα που βρίσκουν μπροστά τους οι νέοι άνθρωποι – επισφάλεια, συνθήκες εργασίας stage, υποχρηματοδότηση υπηρεσιών για τους πολίτες, αυτές τις λέξεις που περιγράφουν μια κατάσταση για την οποία ευθύνονται τόσο η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο κι οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, με τις νομοθετικές ρυθμίσεις του. Έτσι, οι Τεχνικές υπηρεσίες υπολειτουργούν λόγω της υποστελέχωσής τους εξαιτίας της υποχρηματοδότησης! Για τι είδους παροχή υπηρεσιών από τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούμε να μιλάμε όταν, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ʽμε έναν σιδερά κι έναν μάστορα δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στα προβλήματα των πολιτώνʼ; Οι εργαζόμενες στους Παιδικούς σταθμούς και στην υπηρεσία βοήθειας στο σπίτι είναι αναγκασμένες να εργάζονται υπό το απαράδεκτο, εργασιακά αλλά και ανθρώπινα, καθεστώς stage, ένα καθεστώς που, θυμίζω, θεμελίωσε με νόμους του το ΠΑΣΟΚ και συνέχισαν με εντατικούς ρυθμούς οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση με την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων να ζουν στην αβεβαιότητα, να εργάζονται υπό συνθήκες μερικής απασχόλησης, ενοικίασης εργαζομένων και προγραμμάτων stage. Το φάσμα της ανεργίας, της απορύθμισης των σχέσεων εργασίας σε βάρος των εργαζόμενων, κυρίως μάλιστα των νέων, δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας. Χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής. Εκείνη της Νέας Δημοκρατίας τη γνωρίσαμε τα τελευταία 5.5 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ, αφού έγινε αμνησιακό, τώρα μας απαντάει «προσεχώς, μετά τις 4 Οκτωβρίου» σχετικά με το οικονομικό του πρόγραμμα. Ο τόπος μας, οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται μια άλλη πολιτική, αυτό το εναλλακτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, που στηρίζει την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, το πρόγραμμα που έχει καταθέσει τεκμηριωμένα στην κρίση των πολιτών ο ΣΥΡΙΖΑ.

To Γραφείο Τύπου