Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/08/2006

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με διοικητικούς υπαλλήλους Πανεπιστημίων

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Θέλω να τονίσω ότι, πρώτον, ο ΣΥΝ στηρίζει το δημοκρατικό Πανεπιστήμιο. Δεν στηρίζει ούτε το Νεοδημοκρατικό Πανεπιστήμιο, ούτε το Πασοκικό Πανεπιστήμιο.

Δεύτερον. Η επίθεση στο Πανεπιστήμιο δεν γίνεται μόνο από τα έξω. Γίνεται και από τα μέσα, όπου οι πολιτικές των δύο κομμάτων έχουν δημιουργήσει μια αναερόβια κατάσταση, όπου έχουμε πάρα πολλά παθολογικά ζητήματα.

Τρίτον. Το κίνημα αυτό, το πανεπιστημιακό, το φοιτητικό, το καθηγητικό, των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια θα μπορέσει να δικαιωθεί αν πραγματοποιηθούν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα Πανεπιστήμια.

Από τη συνάντηση με τους διοικητικούς υπαλλήλους παρουσιάστηκαν πάρα πολλά προβλήματα. Να τονίσω τρία:

- Δεν υπάρχει καμία διαφάνεια σχετικά με τη διαχείριση της περιουσίας των Πανεπιστημίων, η οποία σε μερικές περιπτώσεις είναι πολύ μεγάλης αξίας.

- Δεν υπάρχει διαφάνεια σχετικά με τα ζητήματα των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, αλλά και πολλές φορές και των ειδικών λογαριασμών έρευνας.

- Δεν υπάρχει διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια στο θέμα των προσλήψεων. Κι έχουμε πολλές φορές προσλήψεις "μαϊμού", προσλήψεις με ανύπαρκτα προσόντα αλλά και χρήση των λογαριασμών έρευνας για να εξυπηρετηθούν πελατειακές ή κομματικές σκοπιμότητες.

Γι αυτά τα θέματα ο ΣΥΝ θα παρέμβει άμεσα στη Βουλή, ζητώντας και την σχετική κατάθεση εγγράφων από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου