Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/09/2009

Αποσπάσματα συνέντευξης Δ.Παπαδημούλη στον Ρ/Σ "Αθήνα 9,84"

Ο Δ.Παπαδημούλης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο Αθήνα 984 (Φ. Καρζής - Δ. Σαρρή), δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και το διακύβευμα των εκλογών:

"Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο. Όσοι θέλουν να σιγουρευτεί η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Βουλή, μακριά από την επικίνδυνη ζώνη του 3%, ας μην θεωρήσουν δεδομένες τις φήμες που διασπείρονται για ίδιον όφελος και εκ του πονηρού από άλλες πλευρές, ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρα στη Βουλή, επομένως ενισχύστε εμάς".

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ χωρίς πρόγραμμα

Η ιδιομορφία αυτών των εκλογών είναι ότι η μεν Νέα Δημοκρατία, που πάει για Βατερλό, κατέρχεται στις εκλογές με το πρόγραμμα του 2004 -ούτε καν το 2007 δεν εμφάνισε προεκλογικό πρόγραμμα, το δε ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες μέρες, όσο νιώθει  ο Γ. Παπανδρέου ότι έχει κλειδώσει την πρωθυπουργία,  δεν εμφανίζει πρόγραμμα -κάθε μέρα λέει ότι θα το δώσει την επόμενη- και ακύρωσε και τις προγραμματισμένες δεκατρείς συνεντεύξεις του μέλλοντα πρωθυπουργού σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, ένας κόσμος -παρ' όλα τα λάθη μας, παρ' όλες τις άστοχες ηγετικές συμπεριφορές, αγωνίζεται, καταλαβαίνει ότι χρειάζεται μια αριστερά -αντίβαρο, μια αριστερά αποκούμπι. Μια αριστερά η οποία θα ελέγχει ότι την επομένη των εκλογών η επερχόμενη κυβέρνηση δεν θα αθετήσει τις όποιες θετικές δεσμεύσεις. Ότι δεν θα ξαναεμφανίσει τα γνωστά "είπα -ξείπα". Ότι δεν θα παρουσιάσει τα ίδια φαινόμενα αλαζονείας και κομματισμού, να βγάζει φλας αριστερά πριν τις εκλογές και να στρίβει δεξιά μετά."

Για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

"Εμείς θα βομβαρδίσουμε την επόμενη Κυβέρνηση με προτάσεις νόμου. Η χώρα βρίσκεται στα όρια της δημοσιονομικής χρεωκοπίας, η Νέα Δημοκρατία έχει τινάξει την μπάνκα στον αέρα και  ο κ. Παπαθανασίου, όταν τον ρωτούν πόσο θα πάει το έλλειμμα και ποια είναι η υστέρηση των εσόδων, έλεγε ότι δεν είναι δουλειά του υπουργού Οικονομίας να ασχολείται με λεπτομέρειες. Και το ΠΑΣΟΚ λέει γενικούρες του τύπου "Θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα δουλέψουμε"... Ο ανείσπρακτος ΦΠΑ είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Εάν επιβάλαμε έναν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, με τους συντελεστές που ισχύουν εδώ και δεκαετίες στη Γαλλία, θα μπορούσαμε να εισπράξουμε περίπου άλλα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν περιορίζαμε τις πελατειακές δαπάνες του Κράτους, οι οποίες  λειτουργούν υπέρ του κόμματος και δεν έχουν καμιά σχέση με την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και το κοινωνικό κράτος, θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε άλλο 1,5 με 2 δις ευρώ…

Για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή

Εάν υπάρχουν από πλευράς της νεάς κυβέρνησης θετικές πρωτοβουλίες, δεν έχουμε κανένα λόγο να αρνηθούμε να συζητήσουμε πάνω σε αυτές και να συμφωνήσουμε σε κάτι θετικό. Αυτό που αποκλείουμε, είναι να στηρίξουμε ένα πρόγραμμα ή να μετάσχουμε σε ένα κυβερνητικό σχήμα που θα κληθεί να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα με το οποίο δεν συμφωνούμε. Στην ιδέα να γίνουμε υπουργοί ή υφυπουργοί σε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του, όχι, χίλιες φορές όχι!

Θα είμαστε πιο χρήσιμοι και για τη χώρα και για τους πολίτες, αν με την αυτονομία και την ανεξαρτησία που δίνει σε μια κοινοβουλευτική δύναμη ο ρόλος της αντιπολίτευσης, προτείνουμε θετικά πράγματα, στηρίζουμε θετικά πράγματα και αντιστεκόμαστε σε αρνητικές επιλογές. Γιατί κάτι μας λέει ότι θα ξαναδούμε το γνωστό έργο με το ΠΑΣΟΚ, να τάζει καταπολέμηση της διαφθοράς και τερματισμό του κομματισμού και απλώς να αλλάζει το χρώμα του. Μακάρι να διαψευσθώ, αλλά αυτό το έργο προβλέπω ότι θα δούμε."

To Γραφείο Τύπου