Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
01/10/2009

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Υπεύθυνου Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ σχετικά με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία

Ο Παν. Λαφαζάνης, Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για παράταση της ύφεσης και αύξηση της ανεργίας το 2010, αποτυπώνουν μόνο σε ένα μικρό βαθμό  τον ακατάσχετο οικονομικό και κοινωνικό κατήφορο στον οποίο κατρακυλά η χώρα. 

Αυτός ο οικονομικός και κοινωνικός κατήφορος, όχι μόνο δεν θα ανακοπεί μετεκλογικά από μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ή πράγμα απίθανο, από μια κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις θα είναι ιδιαίτερα καταστροφικές για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Ο λόγος είναι απλός. Είτε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είτε κυβέρνηση της ΝΔ, πέρα από το περιτύλιγμα των διακηρύξεων τους, θα εφαρμόσουν τώρα στην πράξη τις αντεργατικές και αντικοινωνικές συνταγές του ΔΝΤ, οι οποίες όπου υιοθετήθηκαν οδήγησαν χώρες και λαούς σε τραγωδίες και ναυάγια.

Μόνη λύση, ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και στους αγώνες, για ριζοσπαστική και δυναμική αντιπολίτευση και για τη διαμόρφωση προϋποθέσεων μια νέας προοδευτικής και σοσιαλιστικής προοπτικής της χώρας.

To Γραφείο Τύπου