Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς
01/10/2009

Δήλωση του Στέλιου Παππά, μέλους της Γραμματείας της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ - Η ανάπτυξη του κόμματος Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι απάντηση στην κ. Παπαρήγα

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τους συλλογισμούς του Ριζοσπάστη στην ακατάσχετη λιβελογραφία του εναντίον του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, διότι κινδυνεύει να καταστεί συνένοχος σε πρακτικές που προσβάλουν το ήθος της Αριστεράς όπως το αντιλαμβάνεται ο λαός μας.  Με την έννοια αυτή δεν έχει κανένα νόημα και η συνέχιση της συζήτησης.

Όμως το φαινόμενο αποκτά δυσάρεστες, αν όχι και προκλητικές διαστάσεις, όταν ακριβώς η ίδια πρακτική και με τις ίδιες φράσεις ακολουθείται από την κ. Παπαρήγα. Κατά τεκμήριο, θα έπρεπε να ήταν περισσότερο υπεύθυνη και να επιδείκνυε περισσότερο σεβασμό στην ιστορική διαδρομή δεκάδων κομμάτων, μεταξύ των οποίων τα μεγαλύτερα ιστορικά κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης, τα οποία  επιχειρούν με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) να οικοδομήσουν το πιο ολοκληρωμένο ενωτικό εγχείρημα που έχει να επιδείξει η Αριστερά μετά από την διάλυση της Τρίτης Διεθνούς.

Θα έπρεπε να επιδεικνύει στοιχειώδη σεβασμό στον Πρόεδρο της Ευρωομάδας, στην οποία ανήκουν οι ευρωβουλευτές του κόμματος της, του ΚΚΕ.

Η καλύτερη απάντηση, όμως, έρχεται από την ταχύτατη ανάπτυξη του ΚΕΑ και από τις νέες αιτήσεις κομμάτων που εκκρεμούν και επιθυμούν να γίνουν μέλη του.

Για την ιστορία και μόνο, υπάρχουν ήδη πέντε νέες αιτήσεις μεταξύ των οποίων το Κομμουνιστικό Κόμμα Φιλανδίας και  το Κόμμα Κομμουνιστών Λευκορωσίας.

To Γραφείο Τύπου