Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/08/2006

Στον ΟΤΕ μπήκε σε εφαρμογή ο νόμος του Φαρ Ουέστ

Σχετικά με την χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. του ΟΤΕ να χορηγήσει μονομερείς αυξήσεις στους εργαζόμενους του ΟΤΕ ενώ εξελίσσονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε:

Στον ΟΤΕ μπήκε σε εφαρμογή ο νόμος του Φαρ Ουέστ

Η Διοίκηση του ΟΤΕ, με τη χθεσινή της απόφαση να δώσει από 1/1/2006 στους εργαζόμενους του ΟΤΕ μονομερώς την αύξηση 2,9% που αυτή έχει προτείνει στην ΟΜΕ-ΟΤΕ ενώ εξελίσσονται εδώ και 6 μήνες οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, αποσκοπεί:

1. Να αμορτισάρει τις αντιδράσεις των εργαζομένων του ΟΤΕ, που, για πρώτη φορά στην ιστορία της επιχείρησης, έχουμε φτάσει στον Σεπτέμβρη και δεν έχει υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας τους με ευθύνη της Διοίκησης του ΟΤΕ, η οποία για να δώσει τις αυξήσεις στους μισθούς εκβιάζει το συνδικάτο να της επιτρέψει να ανατρέψει τον Γενικό Κανονισμό Εργασίας που ισχύει για τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ.

2. Να αποκρύψει τις αποκλειστικές δικές της ευθύνες για την πρωτοφανή καθυστέρηση υπογραφής της συλλογικής σύμβασης εργασίας στον ΟΤΕ.

3. Να ακυρώσει πλήρως το ρόλο της ΟΜΕ-ΟΤΕ και να την εκβιάσει να αποδεχτεί την ξεθεμελίωση των εργασιακών σχέσεων εν όψει της ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ.

Ο ΣΥΝ θεωρεί την ενέργεια της Διοίκησης του ΟΤΕ ωμή παρέμβαση στις εξελισσόμενες συλλογικές διαπραγματεύσεις με την ΟΜΕ-ΟΤΕ. Παράνομη, γιατί παραβιάζει τον ισχύοντα νόμο 1876/90 για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Εκβιαστική σε βάρος του συνδικάτου και των εργαζομένων του ΟΤΕ. Η Διοίκηση του ΟΤΕ έχει όλες τις αστικές και ποινικές ευθύνες γι αυτή την απόφασή της. Η κυβέρνηση όμως έχει όλες τις πολιτικές ευθύνες για το αντιδημοκρατικό και αντεργατικό όργιο που συντελείται στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου