Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/10/2009

ΣΥΡΙΖΑ όχι μονάχα στην καρδιά, αλλά και στην κάλπη || Δήλωση Αλέξη Τσίπρα, Προέδρου ΣΥΝ και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τούτη την ώρα μιλάει η ξεχασμένη κοινωνία. Όλοι όσοι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έχουν φωνή. Σήμερα μιλάνε οι άνεργοι, οι νέοι των 700 ευρώ, ο κόσμος της επισφάλειας, ο κόσμος που ζητάει ένα  μέλλον με αξιοπρέπεια. Αυτό είναι που ζητάμε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Και όλος αυτός ο κόσμος γνωρίζει ότι το πραγματικό διακύβευμα δεν είναι να αλλάξει το κόμμα που θα μας κυβερνά, αλλά να αλλάξει η πολιτική που θα μας κυβερνά. Και πιστεύουμε ότι είναι στο χέρι μας. Είναι στο χέρι μας να βγει πιο δυνατή η φωνή της ξεχασμένης κοινωνίας από την κάλπη.

Τούτη την ώρα εμείς απευθυνόμαστε κυρίως στους απογοητευμένους πολίτες από τα δυο κόμματα εξουσίας, τους απογοητευμένους ανεξάρτητα το τι ψήφιζαν μέχρι χθες. Και τους καλούμε να κάνουν την υπέρβαση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μονάχα γιατί έχει ανάγκη η πολιτική ζωή και η κοινωνία από τη δική μας φωνή, αλλά γιατί η επιλογή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η καλύτερη επιλογή για να τιμωρήσουν όλους όσους διέψευσαν τις ελπίδες τους, να  καταδικάσουν την πολιτική που γέννησε περισσότερη φτώχεια,  μεγαλύτερη ανεργία, μεγαλύτερη διαφθορά. Γιατί δεν μπορούμε να δίνουμε συνεχώς λευκή επιταγή σε όσους θα μας κυβερνήσουν αύριο. Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι είναι στο χέρι μας και μπορούμε μαζί να οικοδομήσουμε μια ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας απέναντι στην κρίση. Γι΄ αυτό λοιπόν σήμερα τους λέμε «ΣΥΡΙΖΑ όχι μονάχα στην καρδιά, αλλά και στην κάλπη».

To Γραφείο Τύπου