Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/10/2009

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την παράδοση του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO


photo photo photo

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους Βουλευτές Βʼ και Αʼ Πειραιά, Παν. Λαφαζάνη και Θοδ. Δρίτσα και τους Μανώλη Σαρρή, Κούλα Χαραλαμπίδου και  Αναστασία Φραντζεσκάκη, επισκέφτηκαν σήμερα το λιμάνι του Πειραιά, είχαν συναντήσεις με τα Προεδρεία της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών και μίλησαν σε συγκεντρώσεις εργαζομένων. 

Ο Παν. Λαφαζάνης και ο Θοδ. Δρίτσας, τόνισαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η ΝΔ γνώρισε στις εκλογές μια πραγματική συντριβή, τη μεγαλύτερη και βαθύτερη ήττα στην ιστορία της. Ένας από τους βασικότερους λόγους του «βατερλώ» που υπέστη η κυβερνητική παράταξη υπήρξε η γενική κατακραυγή για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και ειδικότερα για το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στις προεκλογικές δεσμεύσεις του, ήρθε εδώ στο λιμάνι, αμέσως μετά τις εκλογές για να εκφράσει, στις νέες πολιτικές συνθήκες, την αμέριστη συμπαράστασή του στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων και κυρίως στο αίτημα του παγώματος και της ακύρωσης της συμφωνίας παράδοσης του λιμανιού στην COSCO.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και το λαό του Πειραιά, ζητάει από τη νέα κυβέρνηση να καταγγείλει και να ακυρώσει την αντισυνταγματική και αποικιοκρατική σύμβαση με την COSCO, για ένα ανασυγκροτημένο, δημόσιο λιμάνι του Πειραιά, που θα λειτουργεί με διαφάνεια, αξιοκρατία και με ασφαλείς εργασιακές σχέσεις, χωρίς διακρίσεις παλαιότερων και νεότερων και με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια.

To Γραφείο Τύπου