Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/08/2006

Σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αύξηση των ωρών εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης των εργαζομένων

Σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αύξηση των ωρών εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης των εργαζομένων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την εξής δήλωση:

Η ΕΚΤ, δηλαδή η ουσιαστική και ανεξέλεγκτη οικονομική κυβέρνηση της Ε.Ε., με τις προτάσεις της για αύξηση των ωρών εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης των εργαζομένων δείχνει, ότι δεν της φτάνει που η Ε.Ε. έχει μετατραπεί σε πρόθυμο σύμμαχο των ΗΠΑ στις στρατιωτικές επεμβάσεις τους, αλλά ονειρεύεται να ξεπεράσει τους Αμερικανούς ακόμα και στην εφαρμογή του ακραία νεοφιλελεύθερου και αντικοινωνικού αγγλοσαξονικού οικονομικού μοντέλου.

Η σημερινή, όμως, έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ επιβεβαιώνει με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο ότι το νεοφιλελεύθερο αγγλοσαξονικό μοντέλο δεν είναι μονόδρομος. Ότι υπάρχει η ρεαλιστική δυνατότητα για μια άλλη οικονομική πολιτική, με προτεραιότητα όχι την αύξηση των επιχειρηματικών κερδών, αλλά την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική προστασία και την υπεράσπιση και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι αυτή η εναλλακτική πολιτική μπορεί να είναι εφικτή και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, εάν ενισχυθούν οι αγώνες των εργαζομένων και η κοινή δράση, η δύναμη και ο ρόλος της Αριστεράς.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου