Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/01/2004

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού Ν.Κωνσταντόπουλου για την αποχώρηση του κ.Σημίτη και την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές

Είχαμε προβλέψει εγκαίρως την αποχώρηση του κ.Σημίτη και την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, πριν από τις εκλογές.

Ο κ.Σημίτης και το σύστημα εξουσίας που στήριξε κι αγιογραφεί την πολιτική του, κάνουν μια θεαματική κίνηση της τελευταίας στιγμής, για να αλλάξουν το κλίμα, με αλλαγές προσώπων και ρόλων, χωρίς να θίξουν τις πολιτικές, που αποτελούν την αιτία για τα προβλήματα του ελληνικού λαού και την μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θεωρεί ότι τέτοιες κινήσεις κορυφής, που μεθοδεύτηκαν με αυτό τον τρόπο και με αυτή την προφανή σκοπιμότητα, δεν τροποποιούν σε τίποτε την ουσία του διακυβεύματος των ερχομένων εκλογών.

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών δεν βρίσκεται ανάμεσα στον Καραμανλή ή τον Παπανδρέου.

Το πραγματικό δίλημμα είναι αν απέναντι στο δίδυμο Καραμανλή - Παπανδρέου που αποτελεί εδραίωση του δικομματισμού και συνέχιση νεοφιλελεύθερων πολιτικών, θα υπάρξει ισχυρή δύναμη εναλλακτικής πολιτικής για προοδευτική προοπτική.

Αυτή η δύναμη μπορεί να είναι μονάχα μια ανανεωτική, ενωτική, ριζοσπαστική και δυνατή αριστερά.

Ο ΣΥΝ για την συγκρότηση αυτής της Αριστεράς εργάζεται και καλεί τον ελληνικό λαό να την στηρίξει.

Οι προοδευτικοί πολίτες δεν είναι υπήκοοι του δικομματισμού, οι νέοι δεν είναι εύπιστοι ψηφοφόροι. Οι ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας ξέρουν ότι η ανανέωση της πολιτικής ζωής θα προκύψει μονάχα μέσα από την αμφισβήτηση του δικομματισμού, της τηλεοπτικής ή της κληρονομικής δημοκρατίας, του νεοφιλελεύθερου εξωραϊσμού και της υπερεξουσίας των εξωσθεσμικών κέντρων.

To Γραφείο Τύπου