Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/10/2009

Τάσος Κουράκης: Κινδυνεύει να κλείσει η Σχολή Τυφλών στη Θεσσαλονίκη!

Ο βουλευτής του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Α' Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης συνοδευόμενος από  αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σχολή Τυφλών συναντήθηκε με εργαζόμενους, οι οποίοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας για ενδέκατη μέρα,  και με εκπρόσωπο της διοίκησης του Ιδρύματος Προστασίας Τυφλών Β.Ελλάδος.

Ο Τάσος Κουράκης χαρακτηρίζει ζοφερή την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ιστορικό  Ίδρυμα, λόγω της ανεπαρκούς χρηματοδότησης και της μη ένταξής του στο δημόσιο. Εδώ και 26 χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις διά των αρμοδίων Υπουργείων εμπαίζουν το χώρο των Τυφλών με αποτέλεσμα τη συσσώρευση χρόνιων προβλημάτων που απειλούν τη βιωσιμότητα της Σχολής.

Στη συνέχεια δήλωσε: «είναι επιτακτική ανάγκη να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της σχολής και να καλυφθεί το συνολικό έλλειμμα το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 700.000 ? περίπου, ώστε να επαναλειτουργήσει η Σχολή. Το θέμα της  Σχολής πρέπει να απασχολήσει την πόλη της Θεσσαλονίκης και τους φορείς της ώστε η εκπαίδευση και τα προγράμματα κοινωνικής προστασίας που παρέχει  με επιτυχία η Σχολή να εξασφαλιστούν από τον τακτικό προϋπολογισμό του Κράτους. Οι προσπάθειες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουν στόχο την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, η οποία θα επιτευχθεί με την εξασφάλιση γενναίας χρηματοδότησης προκειμένου να καταρτιστούν νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και να διευρυνθούν οι δραστηριότητές του για την καλύτερη δυνατή κοινωνική ένταξη των ανθρώπων με προβλήματα όρασης».

To Γραφείο Τύπου