Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/10/2009

Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για κοινά αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ || Δήλωση Γ. Μπαλάφα με αφορμή την δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ

Με αφορμή την δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ ο Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την Εξωτερική Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πρόοδο της ΠΓΔΜ και η επιβεβαιωθείσα πρόταση, μεταξύ άλλων, για έναρξη διαπραγματεύσεων ΕΕ – ΠΓΔΜ, θέτει  για την χώρα μας και την νέα κυβέρνηση, ακόμα πιο επιτακτικά, την ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλιών. Οι πρωτοβουλίες αυτές  οφείλουν να προωθούν  τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – ΠΓΔΜ, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ  και την εξάντληση  όλων των περιθωρίων για μια κατάληξη σε λύση κοινά αποδεκτή. Λύση η οποία θα περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Ο όποιος εφησυχασμός από ελληνικής πλευράς και η αποκλειστική εναπόθεση όλων των ελπίδων μας στο βέτο ή στην απειλή βέτο, δεν είναι η πιο ευνοϊκή για τα συμφέροντα της χώρας μας αντιμετώπιση του προβλήματος.

To Γραφείο Τύπου