Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/10/2009

Δήλωση του Π. Σκουρλέτη, μέλους του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και τα δημοσιονομικά ελλείμματα

Είναι, πλέον, φανερό πως η κυβέρνηση, χωρίς καμία διάθεση αμφισβήτησης του Συμφώνου Σταθερότητας, αξιοποιώντας την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος, προτίθεται να ακολουθήσει μια πολιτική παρεμφερή με εκείνη των προκατόχων της. Πριν τις εκλογές προφασιζόταν ότι δεν γνώριζε και τώρα κάνει πως «ανακαλύπτει την Αμερική», προετοιμάζοντας το έδαφος για τη λήψη νέων μέτρων, τα οποία δήθεν θα εμφανιστούν ως αναπόφευκτα.

Όσο, όμως, στις σημερινές συνθήκες της βαθιάς οικονομικής κρίσης, δεν υιοθετείται μια εντελώς νέα οικονομική πολιτική, με κύριο χαρακτηριστικό της την αναπτυξιακή διάσταση και με πρωταγωνιστικό τον ρόλο του δημόσιου τομέα, τα ελλείμματα θα αναπαράγονται και το τούνελ της λιτότητας για τους οικονομικά αδύνατους θα γίνεται ολοένα και μακρύτερο. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι και στον ευρωπαϊκό χώρο αυξάνονται οι φωνές, όπως στην περίπτωση της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών, που μιλούν για την αναγκαιότητα πρώτα να υπάρξει ανάπτυξη και μετά δημοσιονομική σταθερότητα. Εδώ, όμως, οι κυβερνώντες εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων και των απαιτήσεων.

To Γραφείο Τύπου