Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/01/2004

Κυβερνητικές προεκλογικές σκοπιμότητες διακωμωδούν το κοινοβουλευτικό έργο

Κατατέθηκαν χτες στη βουλή δύο νέα νομοσχέδια. Ένα για τις ιατρικές ειδικότητες και ένα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα οποία εισέρχονται και τα δύο στη Βουλή για συζήτηση στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων μαζί με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για την Κοινωνική Ασφάλιση την Τρίτη 20/1/2004.

Σε προεκλογική περίοδο, χωρίς ουσιαστική νομιμοποίηση και με συνοπτικές διαδικασίες - που αν μη τι άλλο αδικούν την ίδια την ουσία των θεμάτων των νομοσχεδίων - η κυβέρνηση προχωρεί σήμερα σε κοινοβουλευτικό, πλέον, «πραξικόπημα».

Η υποβάθμιση του ρόλου της Βουλής και του διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς είναι καταφανής και δηλώνει σκοπιμότητα στην προσπάθεια να υπάρξουν απαντήσεις στο πρόγραμμα της Ν.Δ. και να διασκεδαστούν, προεκλογικά, ολιγωρίες και υπαναχωρήσεις χρόνων.

Για την Ιστορία σημειώνουμε:

Για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υπάρχει νόμος του κράτους, ο 2519 από το 1997, με έτοιμη μελέτη εφαρμογής (ΣΥΣΕΔΙΠΥ) που ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Ενώ ο 2889 του 2001 επί υπουργίας κ. Παπαδόπουλου έχει και χρονολόγιο εφαρμογής του, που επίσης ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Ποιοι είναι άραγε οι στόχοι του καθηγητή και υπουργού κ. Στεφανή και του τεχνοκράτη που έχει για όλα λύσεις κ. Νεκτάριου, διοικητή του ΙΚΑ σήμερα; Πόσα από τα δεδομένα γνωρίζει ο κ. Πρωθυπουργός, κ. Κ. Σημίτης και τι λέει η κυβέρνησή του;

Καταγγέλλουμε αυτές τις αυταρχικές μεθοδεύσεις και αρνούμαστε να διευκολύνουμε την κυβέρνηση στις προεκλογικές της σκοπιμότητες.

Τμήμα Υγείας