Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/10/2009

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τα ανακυκλούμενα δημοσιεύματα για τη μονιμοποίηση στη Βουλή μετακλητών υπαλλήλων

Σχετικά με τα ανακυκλούμενα δημοσιεύματα για τη μονιμοποίηση στη βουλή μετακλητών υπαλλήλων, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει τα εξής:

1.    Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ψηφίστηκε η συγκεκριμένη ρύθμιση είχε διαφωνήσει δημοσίως και καθαρά. Επισυνάπτουμε τη δήλωση της 26ης Ιουνίου του 2008, του Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βʼ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

2.    Καμία μονιμοποίηση δεν έγινε κατά την προεκλογική ή την μετεκλογική περίοδο είτε από τον Πρόεδρο της Κ.Ο. είτε από τον πρώην Αντιπρόεδρο της βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκη.

Ακολουθεί η δήλωση της 26ης Ιουνίου 2008 του Γ. Δραγασάκη

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ

Αθήνα, 26/6/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την ψήφιση χθες στην Ολομέλεια της Βουλής της ρύθμισης που αφορά στη μονιμοποίηση των μετακλητών υπαλλήλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τα παρακάτω:

«Το σχετικό θέμα δεν ετέθη κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στην Επιτροπή Κανονισμού. Ούτε ετέθη μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι, οπότε και αποχώρησα από την Ολομέλεια, προκειμένου να παραβρεθώ σε κομματική σύσκεψη για τις πυρκαγιές που είχαν στο μεταξύ ξεσπάσει στα Γλυκά Νερά.

Πληροφορήθηκα ότι με αναζήτησε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Βουλής, αλλά δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Ως εκ τούτου δεν υπήρξε δική μας συμφωνία για την εν λόγω ρύθμιση.

Σε κάθε περίπτωση, πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι όποιες  προσλήψεις να διενεργούνται μέσω ΑΣΕΠ».

26/06/08


To Γραφείο Τύπου