Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/01/2004

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ.Χρυσοχοϊδη στη συνάντησή του με τη ΓΣΕΕ ότι το ΠΑΣΟΚ πάντα ήταν υπέρ της σταδιακής μείωσης του χρόνου εργασίας

Σχετικά με τιςδηλώσεις του κ.Χρυσοχοϊδη στη συνάντησή τουμε τη ΓΣΕΕ ότι το ΠΑΣΟΚ πάντα ήταν υπέρ τηςσταδιακής μείωσης του χρόνου εργασίας τοΓραφείο Τύπου του ΣΥΝ επισημαίνει τα εξής: 

Όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη Ν.Δ. καταψήφισαν δύο φορές (1999 και 2001) την πρόταση νόμου του Συνασπισμού για την εφαρμογή του 35ωρου χωρίς μείωση των αποδοχών με βασικό επιχείρημα ότι είναι επικίνδυνο για την ανταγωνιστικότητα, σε πλήρη ταύτιση με τον ΣΕΒ και υποκύπτοντας στις πιέσεις του.

Εξάλλου, και ο κ. Σημίτης είχε δεσμευτεί για τη μείωση του χρόνου εργασίας και το 35ωρο προεκλογικά δύο φορές (εκλογές 1996 και 2000), αλλά δύο φορές στη Βουλή αυτό το διάστημα απέρριψε τη σχετική πρόταση νόμου του Συνασπισμού.

Το ΠΑΣΟΚ ξαναπαίζει για τρίτη φορά στις πλάτες των εργαζομένων και των ανέργων το ίδιο προεκλογικό παιχνίδι και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι δεν θα εφαρμόσει το 35ωρο, εάν κερδίσει τις εκλογές.

Και εν πάση περιπτώσει, εάν το ΠΑΣΟΚ ήθελε πραγματικά τη μείωση του χρόνου εργασίας και το 35ωρο, τότε θα ζητούσε από τη δική του σημερινή κυβέρνηση να φέρει άμεσα σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή για να ψηφιστεί μέχρι τη διάλυσή της. Χρόνος ακόμα υπάρχει, όχι όμως πραγματική πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο.

To Γραφείο Τύπου