Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/10/2009

Συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλη, στο ραδιόφωνο του 984 (Β. Πάικος - Μ. Κοττάκης)

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του 984 (Β. Πάικος-Μ. Κοττάκης), ο βουλευτής Βʼ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων, τα εξής:

Για την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ

«Μιλώντας στις προγραμματικές δηλώσεις, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και οι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είπαμε ότι εμείς θα ασκήσουμε αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση. Δε θα διστάσουμε να στηρίξουμε ένα θετικό μετρό. Όχι μόνο θα περιμένουμε και ενδεχομένως θα πούμε ναι σε ένα κυβερνητικό νομοσχέδιο όταν έρθει, αλλά θα καταθέσουμε και προτάσεις νόμου, πιέζοντας και υποδεικνύοντας λύσεις. Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση του  τύπου «σας την έχω στημένη στη γωνιά και θα λέω σε όλα όχι». Όταν λες σε κάποια θέματα «ναι», τότε και το όχι σου θα είναι πιο αξιόπιστο και θα ακούγεται από περισσότερους. Αν διαβάσετε για παράδειγμα το Ριζοσπάστη, θα δείτε κάθε μέρα σχόλια επιθετικά εναντίον μας, διότι είπαμε στη Βουλή και το τηρούμε, ότι εμείς θα κάνουμε αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση».

Για την κατάργηση των stage στο Δημόσιο

«Λέμε ναι, είναι καλό πράγμα η κατάργηση των stage, τη ζητούσαμε εδώ και χρόνια και θέλουμε να καταργηθούν και στον ιδιωτικό τομέα. Οι τοποθετήσεις μας δεν είναι μουρμούρα. Εμείς χαιρόμαστε που αναδείχτηκε το θέμα των stage. Θέλουμε να διακοπεί αυτή η μορφή απασχόλησης που είναι εξευτελιστική για τους νέους ανθρώπους όχι μόνο στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Εκεί που υπάρχει ένα θέμα, με βάση και την ισχύουσα νομοθεσία και νομολογία του ευρωπαϊκού και των ελληνικών δικαστηρίων και θα χρειαζόταν μια μεταβατική αντιμετώπιση, είναι τι γίνεται με τους ανθρώπους που –κακώς και καταχρηστικά- δούλεψαν για χρόνια με αυτή τη μορφή, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα της μετάβασης, γιατί εκτός από τους νόμους, υπάρχει και το θέμα της κάλυψης των αναγκών των υπηρεσιών. Αυτή είναι η θέση μας. Σημειώνω ότι μια αντίστοιχη δέσμευση είχαν αναλάβει πριν τις εκλογές και ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μαγκριώτης και εξ όσων γνωρίζω τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά ο κ. Λοβέρδος».

Για το σχέδιο νόμου για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών της Αττικής

«Κινείται σε θετική κατεύθυνση και θα υποβάλλουμε τόσο στη φάση της διαβούλευσης όσο και στη φάση της συζήτησης στη Βουλή που θα ακολουθήσει συγκεκριμένες παρατηρήσεις και προτάσεις για να το βελτιώσουμε».

Για τις εξελίξεις στο Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ

«Το εκλογικό αποτέλεσμα και η μετεκλογική πορεία, μας βοηθά να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, σε καλύτερο κλίμα, αναζητώντας την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Η δική μου γνώμη είναι ότι ο Συνασπισμός πρέπει να γίνει ακόμη πιο ισχυρό και αποτελεσματικό πολιτικό κέντρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η πολιτική μας συμμαχία, πρέπει να διευρυνθεί προς το χώρο της οικολογίας, των αριστερών σοσιαλιστών και των ανένταχτων της αριστεράς. Να γίνει δηλαδή στην πράξη πιο πλατύ σχήμα από το κόμμα του Συνασπισμού. Οτιδήποτε οδηγεί στη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως ή εμμέσως, σε κόμμα ή «ιδιότυπο κόμμα», δεν βοηθάει στην προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα ευρύτερο πολιτικό σχήμα της αριστεράς, ικανό να αγκαλιάσει και δυνάμεις της οικολογίας και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας».

To Γραφείο Τύπου