Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς
27/10/2009

Έγκριση αιτήσεων από την Ε.Ε του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστέρας για ένταξη πέντε νέων κομμάτων στις δομές του

Η Ε.Ε του Κόμματος Ευρωπαϊκή Αριστερά συζήτησε τις αιτήσεις για ένταξη πέντε νέων κομμάτων στις δομές του με βάση την ιδρυτική του διακήρυξη, το καταστατικό του και την πολιτική για την ένταξη νέων μελών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ΚΕΑ σταθερά διευρύνεται και στις Σκανδιναβικές χώρες καις τις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκαν αιτήσεις για:

1.    To Κομμουνιστικό Κόμμα Φιλανδίας. Μέχρι σήμερα συμμετείχε ως παρατηρητής. Μετά από την έγκριση της αίτησής του θα συμμετέχει ως πλήρες μέλος. Το κόμμα αυτό δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, αλλά έχει δυνάμεις σε όλη τη χώρα και σημαντικές δυνάμεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στα Συνδικάτα.

2.    Η Αριστερή Συμμαχία Φιλανδίας μετά από αίτησή της εντάσσεται ως πλήρες μέλος. Το κόμμα στις τελευταίες εθνικές  και στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση ψηφίστηκε από 8,5%, του Φιλανδικού λαού.

3.    Το Κόμμα Κομμουνιστών Λευκορωσίας, πλήρες μέλος. Κόμμα μικρό που δρα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες ως αντιπολιτευτική δύναμη σε καθεστώς έντονα αντιδημοκρατικό.

4.    Το Μουγκασπάρτυ 2006. Πλήρες μέλος. Κόμμα που προέκυψε από τη διάσπαση του ομώνυμου κόμματος το 2006.

5.    Το Κόμμα Νέα Κύπρος. Συμμετέχει ως παρατηρητής: Πρόκειται για Τουρκοκυπριακό Κόμμα που αγωνίζεται για την ενοποίηση του νησιού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

To Γραφείο Τύπου