Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
31/10/2009

1-4/11/2009: Κύκλος κινητοποιήσεων ενάντια στο Διακυβερνητικό Παγκόσμιο Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης

Το διακυβερνητικό Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (ΠΦΜ) ιδρύθηκε μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2006.

Η 3η του συνεδρίαση θα γίνει στην Αθήνα στις 4 & 5 Νοέμβρη στο Μέγαρο Μουσικής.

Μέσα στο Φόρουμ θα βρίσκονται εκπρόσωποι κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών που φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τους πολέμους, την ανείπωτη φτώχεια και δυστυχία και τη ληστρική εκμετάλλευση των λιγότερο αναπτυγμένων χωρών από τις πλούσιες χώρες, που είναι οι βασικές αιτίες που προκαλούν τα εκατομμύρια των προσφύγων και των μεταναστών

Φέρουν ευθύνη γιατί ενώ από τη μια με τις πολιτικές τους γεννούν τις αιτίες της μετανάστευσης, από την άλλη στις χώρες τους εφαρμόζουν αντιμεταναστευτικές πολιτικές διωγμών, απελάσεων, ρατσιστικών διακρίσεων.

Σπαταλούν εκατομμύρια για μια διακυβερνητική φιέστα, την ίδια ακριβώς στιγμή που εκατομμύρια πρόσφυγες δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, θαλασσοπνίγονται σε αφιλόξενες θάλασσες, δοκιμάζουν την πιο ωμή καταστολή, μετατρέπονται στους σύγχρονους αποδιοπομπαίους τράγους για όλα τα δεινά των κοινωνιών(ανεργία, εγκληματικότητα κτλ).

Εκατοντάδες ακτιβιστές από όλο τον κόσμο και πάνω από 40 οργανώσεις (μεταναστευτικές, αντιρατσιστικές, συνδικαλιστικές, πολιτικές, κοινωνικές) θα δώσουν το δικό τους «παρών», διατυπώνοντας τις δικές τους απόψεις και διαδηλώνοντας ενάντια στη φιέστα της υποκρισίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκεί μαζί τους. Σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τις 1- 4 Νοέμβρη. Με όλες του τις δυνάμεις διεκδικώντας :

Τέλος, καλούμε το Υπουργείο Εξωτερικών και τα κατά τόπους ελληνικά Προξενεία, να σταματήσουν να αρνούνται τη χορήγηση βίζας σε αγωνιστές από χώρες της Ασίας, με αστείες δικαιολογίες και με προφανή στόχο να σαμποτάρουν τις κινητοποιήσεις.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

1-3 ΝΟΕΜΒΡΗ: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας(πρώην ΑΣΟΕΕ) - Διεθνής Σύνοδος Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ: Συναυλία αλληλεγγύης στην πλατεία του Α.Παντελεήμονα στις 6.00 μμ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ: Διεθνής Αντιρατσιστική Διαδήλωση - ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 6.00 μμ. Η διαδήλωση θα κατευθυνθεί προς το Μέγαρο Μουσικής, χώρο συνεδρίασης του ΠΦΜ.

To Γραφείο Τύπου