Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/10/2009

Δήλωση Π.Σκουρλέτη σχετικά με την αξιολόγηση του διεθνούς οίκου, Moody's Sovereign Risk, για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας

Εκ μέρους του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, ο Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην αξιολόγηση του διεθνούς οίκου, Moody's Sovereign Risk, για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με την ανακοίνωση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από τον οίκο Moodyʼs συνεχίζεται το κερδοσκοπικό παιχνίδι που έχει στήσει το διεθνές χρηματοπιστωτικό λόμπυ σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. Η απάντηση σε αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να είναι άλλη από την διεκδίκηση της δυνατότητας δανεισμού του ελληνικού δημοσίου απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χαμηλότοκα όπως άλλωστε δανείζει και η ίδια τις εμπορικές τράπεζες.

Η κυβέρνηση δυστυχώς ακολουθώντας τον δρόμο των προκατόχων της δεν διανοείται να διεκδικήσει την αλλαγή του τρόπου δανεισμού του ελληνικού δημοσίου. Μέσα όμως από ένα τέτοιο διεθνές τραπεζικό πλαίσιο, η μείωση των ελλειμμάτων του δημοσίου καθίσταται δυσκολότερη, γεγονός που ευνοεί την τραπεζική κερδοσκοπία και επιβαρύνει του Έλληνες φορολογούμενους.

To Γραφείο Τύπου