Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/10/2009

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Αστυν. Τμήμα της Αγ. Παρασκευής και τη σχετική συζήτηση

Η δολοφονική επίθεση στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής είναι απλά και αυτονόητα καταδικαστέα. Είναι σε συνολική αντιπαλότητα με την Αριστερά και τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Η ένοπλη βία μεμονωμένων  ομάδων αντανακλά πλήρη έλλειψη αντίληψης της έννοιας των μαζικών αγώνων και του μαζικού κινήματος .

Οι 6 τραυματίες αστυνομικοί 19-25 ετών δίνουν επιχειρήματα στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και την ακροδεξιά για ακόμα μεγαλύτερη καταστολή και περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων καθώς και για την καλλιέργεια φοβικών και συντηρητικών αντιλήψεων σε ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος

Σε συσπείρωση, περιφρούρηση και ενίσχυση των αγώνων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, όπως για παράδειγμα αυτοί του Λιμανιού του Πειραιά και των εργαζομένων στα stage καθώς και σε εκείνους που θα ακολουθήσουν

Σε αποφασιστική απόκρουση του κύματος αστυνομοκρατίας, όπως αυτή που εκδηλώθηκε στα Εξάρχεια.

Στη βία των κατασταλτικών μηχανισμών να αντιτάξουμε τις ιστορικές μεθόδους  του μαζικού κινήματος: οργανωμένη πάλη, συλλογικές αποφάσεις, ενωτικοί και δυναμικοί αγώνες. Αυτά είναι τα μόνα που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα στην πάλη ενάντια στις επιθέσεις του κεφαλαίου και των κατασταλτικών μηχανισμών.

To Γραφείο Τύπου